Zoutkamer Harderwijk

Therapeut Otto Huitema

info@zoutkamerharderwijk.nl

Openingstijden:

Ma, wo en vrij: 10.00 uur tot 19.00 uur
Di en do: 10.00 uur tot 15.00 uur

Reserveren Harderwijk

Bedieningsgebied

Zoutkamer Harderwijk bedient met name de inwoners van Harderwijk en de plaatsen in de omgeving.

Harderwijk, Ermelo, Hierden, Elspeet, Hulshorst, Nunspeet, Zeewolde, Vierhouten, Putten, Nijkerk, Elburg, ’t Harde, Heerde, Epe, Uddel, Dronten Lelystad, Almere.

 

U bent van harte welkom.  

Veilig in en buiten de Zoutkamer. Zouttherapie werkt preventief en er zijn voorzorgmaatregelen in verband met griep, corona verkoudheid etc. Afstand houden in de praktijk en er geldt maximaal 2 personen per zoutkamer. Indien u liever alleen wilt zijn in de zoutkamer geeft u dit dan graag aan. Een zouttherapie sessie duurt 50 minuten. U kunt zelf reserveren of u kunt bellen voor een afspraak.       

 

Zouttherapie voor huid- en luchtwegklachten

Heeft u o.a. last van de volgende aandoeningen, dan is halotherapie (zouttherapie) wellicht iets voor u!

Astma, COPD, (chronische) bronchitis, vastzittende luchtwegen, hooikoorts, allergie, eczeem, psoriasis, naweeën corona.

Halotherapie of zouttherapie verminderd uw klachten, is een medicijnvrij  en 100% natuurlijke behandeling voor aandoeningen van luchtwegen en huidproblemen. Het verlicht de symptomen en versterkt natuurlijk immuunsysteem. U KRIJGT MEER LUCHT!

Er wordt in onze speciaal hiervoor ingerichte en ontwikkelde zoutkamers een natuurlijk microklimaat nagebootst zoals deze in zoutmijnen en zoutgrotten heerst.
De zuivere natuurlijke zoutvorm wordt via een dry aerosol in de zoutkamer gebracht en deze fijne zoutverneveling ademt u in.

Deze behandeling met zoute lucht gaat ontsteking, bacteriële infecties tegen, maar ook overdadige slijmvorming, spastische verschijnselen van de bronchiën en grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen en huid (zoals eczeem en psoriasis), allergieën, seizoensgebonden kwalen zoals hooikoorts.

Hooikoorts

Veel mensen hebben last van hooikoorts. Zouttherapie verlicht de klachten van hooikoorts. Klachten zoals verstopte neus, een loopneus, jeuk in de neus, de ogen of in de keel, of tranende ogen nemen af evenals de kans op infectie. Het verhoogt de weerstand en het immuunsysteem wordt versterkt. Doordat de slijmvliezen worden versterkt is men minder vatbaar voor ontstekingen en hooikoorts.

Preventie

Halotherapie werkt ook preventief en vermindert het risico van:

verkoudheid, griep, longontsteking, corona.

 

Tarieven

Proefsessie € 9,-. Eerste sessie (proefsessie) is gratis bij afname abonnement.

Losse zouttherapie sessies:

  • 1 behandeling € 27,-;
  • 5 behandelingen € 95;
  • 10 behandelingen € 175.

Abonnementen:

  • 1 behandeling per week: € 65,- per maand;
  • 2 behandelingen per week: € 95,- per maand;
  • onbeperkt aantal behandelingen per week: € 125,- per maand.

 

SOLE-CREME MET 30% NATUURZOUT

Deze creme werkt verlichtend op de huid bij psoriasis, eczeem en bij een extreem droge huid. Door deze creme met 30% Natuurzout licht op de huid aan te brengen, werkt het zout direct in op de te behandelen plek. Het effect is vergelijkbaar met een bezoek aan het strand. Het eczeem kalmeert en de huid wordt zacht. Dit product is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden.

 

Zoutkamer Harderwijk werkt samen met therapeut Nathalie Leereveld

Hypnotherapie, reiki, klankschalentherapie

Zoutkamer Harderwijk werkt vanaf 1 februari 2023 samen met Nathalie Leereveld. Nathalie biedt 3 therapieën aan waarvan de behandeling in de Zoutkamer kan plaatsvinden als u dat wilt. De Zoutkamer versterkt de therapieën die Nathalie aanbiedt.

U kunt bij Nathalie o.a. terecht voor: ontspanning, meditatie, hoofdpijn, benauwdheid, vermoeidheid, stress, burn-out, spierspanning, stoppen met roken, afvallen, angsten, tinnitus, slecht slapen, huidaandoeningen.

U kunt haar bellen voor informatie op 06-23612881.

Zoutkamer Harderwijk werkt samen met therapeut Jacqueline van der Groef

Coach/counselor

Zoutkamer Harderwijk werkt vanaf 15 april 2023 samen met Jacqueline van der Groef. Zij is gecertificeerd transpersoonlijk coach/counselor en heeft veel ervaring. Zij maakt gebruik van de vrije ruimten in de praktijk van Zoutkamer Harderwijk zoals de receptieruimte waar een tafel met 8 stoelen staan. U kunt individueel of in een groep deelnemen.

Jacqueline biedt o.a. hulp aan bij allerlei manieren van rouw. Onder andere bij verminderde gezondheid. Maar biedt ook hulp bij faalangst of opkomen voor jezelf en voor hoog sensitieve personen of voor kinderen waarbij het niet lekker loopt, bijvoorbeeld op school.

Voor informatie en overleg is Jacqueline bereikbaar op 06-34965536.

 

Uitnodiging

Andere therapeuten zijn ook welkom voor samenwerking met Zoutkamer Harderwijk.