Ervaring van Rob (52 jaar) nadat hij 4 dagen op COVID-afdeling gelegen heeft

Image-Default

Graag deel ik hier mijn ervaring met Zoutkamer Veenendaal op locatie Het Overslag 66. In januari 2022 werd ik getroffen door het Coronavirus. Ik schrijf bewust getroffen, want binnen 2 dagen nadat ik ziek werd kon ik nagenoeg niets meer. Ik had een saturatie van 82, ik kon amper lopen, bijna niets eten en wat had ik het benauwd. Ik werd thuis opgehaald door de ambulance om 4 dagen op de COVID afdeling in Tiel te mogen logeren. Daar leek het herstel snel te gaan, maar …. eenmaal thuis kon ik net 50 meter lopen en dat terwijl ik daarvoor minimaal 5-10 km. per dag liep, élke dag. Na een aantal weken ging dat maar langzaam vooruit. Ik kon 500 meter lopen, meer niet. Via de huisarts werd ik naar de COVID fysiotherapeut gestuurd, waar ik hard trainde, maar de vermoeidheid bleef en ik voelde dat ik behoorlijk had “ingeleverd” qua conditie. Er moest iets gebeuren! Via een Facebookvriendin kreeg ik de tip om eens bij een Zoutkamer te gaan kijken. Ik koos voor  Zoutkamer Veenendaal en daar heb ik geen spijt van.

Van juni tot oktober ben ik bijna dagelijks naar de Zoutkamer gegaan. Een boost zullen we maar zeggen.

Al na enkele dubbele sessies voelde ik iets veranderen in mijn longen.

Intussen was ik bij de longarts geweest en daar werd verteld dat de longen schoon zouden zijn.

Maar wat kwam er toch veel slijm los, ik dacht dus dat dat er niet (meer) zat, maar jeetje dat scheelde al heel wat. Daardoor had ik gewoonweg meer lucht en kon dieper doorademen.

De puffer van de longarts kon in overleg met de longverpleegkundige en -arts achterwege blijven.

Ik kon weer fietsen en wandelen, had weer meer energie en voelde me een stuk beter.

Inmiddels zijn we voor langere tijd op reis en daarom ben ik (tijdelijk) gestopt met de bezoeken aan Zoutkamer Veenendaal.

 

De áltijd warme ontvangst, flexibiliteit qua abonnement, de gezellige gesprekken, de rust, de contacten, ik mis het nú al. Ik voel dat mijn longen een stap in de goede richting gemaakt hebben. En vooral voel ik me dankbaar dat ik bij Zoutkamer Veenendaal terecht ben gekomen.

Lang verhaal met maar één conclusie: gáán! Ga naar de Zoutkamer Veenendaal want je knapt er echt van op.

Rob van den Brink, Maurik