Samen met de aan ons verbonden arts hebben we nagedacht over hoe wij het beste vorm kunnen geven aan het reilen en zeilen in onze Zoutkamer volgens de richtlijnen van de RIVM en beroepsgroep CAT Alternatieve Therapeuten.

COVID-19 zal niet verdwijnen en daarom passen we ons aan. Dat maakt het er niet altijd gezelliger op, maar de gezondheid van u en ons gaat voor. Uiteraard blijft het team van Zoutkamer Veenendaal u met hetzelfde enthousiasme en gastvrijheid ontvangen.

Wat is er anders?

Openingstijden

We voeren het zomerrooster in. Dat betekent:

 • Maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 19.00 uur
 • Zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur

Aantal mensen in de zoutkamers

We starten in de Grote Zoutkamer met 4 personen, in de Kleine Zoutkamer met 2 personen.

De sessies zullen 45 minuten duren i.p.v. de 50 minuten waaraan u gewend was, omdat we de Zoutkamer na iedere sessie grondig schoonmaken.

 

Uw komst naar de Zoutkamer

 1. Het “zomaar” binnenlopen kan in deze tijd even niet. Wij willen u vragen niet langer dan 5 minuten voor aanvang van de sessie aanwezig te zijn bij de Zoutkamer en ook niet te laat te komen. De sessies starten op tijd.
 2. Houd afstand en geef elkaar de ruimte.
 3. Vanwege een gebrek aan ruimte, vragen we u buiten te wachten (uiteraard op 1,5 meter van elkaar). We halen u dan op zodra u de Zoutkamer in kunt. Indien u vroeg bent kunt u ook even wachten in de auto.
 4. Bij binnenkomst en vertrek vragen we u uw handen te desinfecteren met de gel die daarvoor klaarstaat. U kunt uw tas en jas in een kluisje opbergen. De kapstok is i.v.m. besmettingsgevaar buiten gebruik.
 5. Wij hopen dat u zelf de blauwe overschoentjes aan kunt doen, dit omdat wij zelf ook de 1,5 meter regel in acht willen nemen. Uiteraard helpen we wanneer u dit niet lukt.
 6. Wanneer u de Zoutkamer binnengaat, vragen we de eerste persoon op de achterste stoel plaats te nemen, de rest volgt en neemt plaats in de volgorde van hoe de stoelen staan.
 7. In de Zoutkamer zijn alleen nog stoelen aanwezig. Neem zelf een plaid, een boek of speelgoed voor uw kind mee van huis.
 8. U wordt na de sessie weer door ons opgehaald. De persoon die het dichtst bij de deur zit verlaat als eerste de ruimte de rest volgt in volgorde en nogmaals uw handen desinfecteren.
 9. De toiletten zijn buiten gebruik.
 10. Er hangen spatschermen boven de balie en tijdens de schoonmaakwerkzaamheden zullen wij handschoenen dragen voor onze eigen veiligheid.
 11. Heeft u acute klachten zoals neusverkoudheid, koorts (vanaf 38 °C), aanhoudende hoest, benauwdheid en/of griepverschijnselen neemt u dan contact met uw huisarts op. U mag onze Zoutkamers alleen bezoeken wanneer u de bij u bekende chronische klachten heeft. Kom anders niet naar de Zoutkamer, ook niet bij twijfel. Zie hieronder de corona/COVID-19 vragenlijst.

 

Reserveren, betalen & nieuwe intakes

Het maken van reserveringen gaat momenteel alleen via de website of telefonisch en niet aan de balie. We hebben het aantal sessies per persoon momenteel gemaximeerd op twee per week om zoveel mogelijk mensen de kans te geven naar de Zoutkamer te komen. Als er genoeg plek is, bent u ten allen tijden welkom.

We vinden het fijn als u zoveel mogelijk met PIN betaald.

Bent u of kent u iemand die graag voor het eerst naar de Zoutkamer komt, belt u dan gerust. De intakegesprekken vinden voor nu alleen telefonisch plaats. U kunt op een later moment het intakeformulier invullen.

We hebben intensieve hygiënemaatregelen genomen, maar ondanks deze maatregelen, is de kans aanwezig, hoe klein ook, dat u het coronavirus oploopt tijdens een bezoek aan de Zoutkamer. Door de Zoutkamer te bezoeken aanvaardt u dit risico.

Vragenlijst corona/COVID-19

Indien u één van de antwoorden met JA kunt beantwoorden wordt u verzocht om niet naar de Zoutkamer te komen.

JA NEE
1. Heeft u op dit moment corona/COVID-19?
2. Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met bewezen corona/COVID-19?
3. Heeft u (ook milde!) symptomen van verkoudheid, niezen, hoesten, kuchen, keelpijn, recent verlies van smaak of reuk, kortademigheid, moeilijk ademen, onbekende diarree of buikklachten, en/of koorts (≥38 °C)?
4. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze klachten?
5. Bent u korter dan 14 dagen geleden in aanraking geweest met een bevestigde COVID-19 patiënt?
6. Bent u genezen van COVID-19 en bent u korter dan 72 uur klachtenvrij?
7. Bent u in thuisisolatie?
8. Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking?