Kwaliteitswaarborg bij Zoutkamer Halotherapie

Waar voldoet een goede Zoutkamer aan?

De afgelopen zes jaar hebben wij samen met onze leverancier KönigsSalz gewerkt aan een kwaliteitsstandaard. Daarmee zorgen we ervoor dat we een constante kwaliteit leveren, maar ook dat de werking van ons natuurzout optimaal is. Dat resulteert in een kwaliteit die wij garanderen. Op deze pagina vertellen we je daar meer over.

Zoutkamer Veenendaal Halotherapie (26)

Aangenaam verblijf in de Zoutkamers  

In beide Zoutkamers is de temperatuur ongeveer 22 tot 23 graden, evenals de concentratie zout in de ruimte, het CO2 gehalte en een luchtvochtigheid van 40-45%. De aangename temperatuur en luchtvochtigheid in onze Zoutkamers zorgt voor een effectieve werking op de luchtwegen en de huid. In een relaxstoel en met zachte achtergrond muziek ervaart u de helende werking van natuurzout. 

De droge en “natte” verneveling van onze KönigsSalz apparatuur 

We hebben een droge zoutvernevelaar waarbij het natuurzout in een hele fijne verneveling in de Zoutkamer wordt gebracht. 

De andere Zoutkamer heeft een zoutverneveling waarbij het zout opgelost is in gedestilleerd water. De zoutoplossing gaat door een bacteriefilter en wordt als een stoomwolkje in de ruimte gebracht. Voor beide Zoutkamers geldt dat er constant verse lucht van buitenaf aangevoerd wordt via een HEPA filter en maakt maximaal één ronde door de Zoutkamer en wordt dan weer afgevoerd. 

Het hele proces is computergestuurd en wordt constant gemonitord. 

Het kan een andere beleving zijn, maar de werking is gelijk.  

Onze apparatuur is afkomstig van KönigsSalz uit Duitsland. Zij bouwen wereldwijd Zoutkamers sinds 2002 en hanteren hoge kwaliteitsnormen.  

Aan- en afvoer van lucht en het bijbehorende HEPA-luchtfilter 

Er wordt constant verse lucht van buitenaf via een HEPA-filter in de ruimte geblazen. Men heeft dan zuivere lucht, waar alle fijnstof en pollen uitgefilterd zijn en waaraan natuurzout is toegevoegd.  

De lucht maakt maximaal één ronde door de Zoutkamer en wordt dan weer afgevoerd. 

Het natuurzout wordt in een ruimte gebracht en door de luchtcirculatie door de gehele ruimte gelijkmatig verspreid. Voor de behandeling van luchtwegproblemen en huidproblemen is de luchtcirculatie zeer belangrijk om de kwaliteit voor verse en zuivere lucht te waarborgen. 

Na afloop van een sessie gaat de luchtcirculatie drie keer sneller er harder draaien, waardoor de ruimte gereinigd wordt.  

Dit zorgt ervoor dat deze groep cliënten veilig gebruik kunnen maken van onze schone Zoutkamers. 

Werking van het zout 

De fijnheid van de deeltjesgrootte van het zout is nodig om ervoor te zorgen dat het in de kleinste delen van de longen (de longblaasjes) terecht komt. Vandaar uit kan het zout zijn werking uitoefenen. 

Met het blote oog is het zout niet zichtbaar in de ruimte, maar is wel degelijk aanwezig. 

Grotere en zichtbare deeltjesgrootte van het zout zijn niet effectief, omdat alleen de kleinste deeltjes onder in de longblaasjes kunnen komen. Deze grotere deeltjes vallen naar beneden op de kleding en op de vloer, wat niet effectief is voor de werking en alleen maar zorgt voor overlast en onnodige verontreiniging. Er zijn geen specifieke kledingvoorschriften zoals bv. géén donkere kleding dragen. Wel prettig zittende kleding is gewenst.  

Concentratie natuurzout in de Zoutkamer  

Door het goede luchtcirculatiesysteem blijft er constant een concentratie zout aanwezig in de ruimte van 10mg/m3 die nodig is om effectief zijn werk te kunnen doen in de longen. 

Dit hele proces is computergestuurd en wordt constant gemonitord.  

Deeltjesgrootte 

De fijne verneveling van natuurzout die in een Zoutkamer gebruikt wordt heeft een deeltjesgrootte van minder dan 1 micron (één duizendste millimeter). Deze fijnheid is nodig om ervoor te zorgen dat het in de kleinste delen van de longen (de longblaasjes) terecht komt. Vandaar uit kan het zout zijn werking uitoefenen.