De oorzaak van bijholteontsteking of sinusitis zijn bacteriën, virussen of soms een allergie in de slijmvliezen van de neusbijholten. Vaak als gevolg van een verkoudheid zijn de bijholten gevuld met dik slijm. Het neusslijmvlies is ontstoken en dus gezwollen. Hierdoor kan het slijm en/of pus niet goed weglopen. Het gevolg hiervan is een pijnlijk en drukkend gevoel op het voorhoofd en rond de ogen. Ook is er soms sprake van hoofdpijn.

Waarom heb je last van bijholteontsteking?

Bijholteontsteking ontstaat vaak na een griep of verkoudheid. De kanaaltjes die in verbinding staan met de bijholten vullen zich met dik slijm. Het slijmvlies in ontstoken en gezwollen. Het slijm en/of pus kan niet goed weglopen. Tevens is dit een goede voedingsbodem voor bacteriën en virussen. Hierdoor ontstaat een drukkend gevoel in de bijholten

bijholteontsteking

Oorzaken van bijholteontsteking

Een bijholteontsteking kan ontstaan na een griep of verkoudheid. Doordat de slijmvliezen opzwellen als gevolg van een ontsteking door bacteriën en virussen ontstaat er slijmvorming in de holten. Als dit blijvend is spreekt men van een chronische bijholteontsteking.

Het lichaam is niet in staat op dit slijm op een natuurlijke manier af te voeren.

Wat doet de Zoutkamer bij chronische Bijholteontsteking of Bijholteontsteking?  

Behandeling in de Zoutkamer zorgt ervoor dat bij patiënten met chronische bijholteontsteking of bijholteontsteking het overtollige slijm minder taai wordt.  Daardoor kan het gemakkelijk op een natuurlijke manier afgevoerd worden door de trilharen. Zo nodig  kan dit opgehoest worden of het verdwijnt via de keelholte naar de maag. Door het maagzuur worden deze bacteriën en virussen vernietigd. Door de ontstekingsremmende werking van natuurzout vermindert kans op infectie en verhoogt weerstand.

De slijmvliezen worden versterkt evenals het immuunsysteem. Daardoor wordt je minder vatbaar voor ontstekingen.

Klachten zoals benauwdheid, kortademigheid, overtollig slijm en hoofdpijn verdwijnen. Doordat het slijm in keel en de holten  oplossen.

Medicijnvrije behandeling van bijholteontsteking

In een speciaal ontwikkelde Zoutkamer, bootsen we het natuurlijk microklimaat van zoutgrotten na. De cliënt inhaleert een fijne zoutverneveling. Dit natuurzout komt als gevolg van de kleine deeltjesgrootte in de bijholten en zelfs in onderste luchtwegen en longblaasjes terecht.

De behandeling van halotherapie is een versterkende werking met zoute lucht. Dit helpt om ontsteking, bacteriële infectie, overdadig slijmvorming, spastische verschijnselen tegen te gaan. Door deze verschijnselen wordt het ademhalingssysteem nadelig beïnvloed.

Zo vermindert het overmatige slijm, wat minder taai gemaakt  is en gemakkelijker opgehoest kan worden. Tevens neemt de grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen af. Daardoor kan er beter lucht ingeademd worden.

Kwaliteit van leven verbeterd.

Ben je met een bijholteontsteking extra kwetsbaar voor Corona?

Er is nog geen bewijs dat bijholteontsteking en Corona elkaar versterken. Echter is er inmiddels gebleken dat mensen die een ernstige vorm van COVID-19 krijgen, vaak ook onderliggende aandoeningen hebben. Daarom is het verstandig om met bijholteontsteking de weerstand op peil te houden.

De werking van het zout zorgt ervoor dat slijm minder taai wordt. Daardoor kunnen de trilharen op een natuurlijke manier hun werk kunnen uitvoeren. Dat is namelijk het afvoeren van slijm en andere lichaamsvreemde stoffen. De versterkende werking met zoute lucht helpt om de volgende verschijnselen tegen te gaan:

  • ontsteking
  • bacteriële infectie
  • overdadig slijmvorming
  • doodt de bacteriën
  • grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen
  • vermindert klachten van overmatig en vastzittend slijm
  • de voedingsbodem voor ontstekingen wordt weggehaald

Daardoor wordt de cliënt minder vatbaar voor infecties. De slijmvliezen en het immuunsysteem worden versterkt. Waardoor het risico van Corona voor een patiënt met bijholteontsteking  vermindert.

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat patiënten met bijholteontsteking het overtollige slijm beter afvoeren, waardoor er meer lucht ingeademd kan worden.

Kwaliteit van leven verbeterd.

Aan te raden sessies

10 – 20 sessies

Om effectief te zijn 2-3x per week gedurende langere periode met vervolgsessies. 1-2 per jaar eventueel extra behandeling tussendoor. Effectiviteit ongeveer 75% tot 98 %

Reservering maken

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden