Update 18/08/2016

We zijn weer een kleine week verder. De aannemer heeft de laatste klusjes gedaan. Een op maat gemaakte etalagekast waar aanverwante zoutproducten geëtaleerd worden. Verder staan de zoutproducten nu mooi opgesteld in onze ontvangstruimte. Ook zijn de proefsessies gestart. Op 1 september gaan we open!!

Update 13/08/2016

Zaterdagavond 13 augustus laat waren de bouwers van KönigsSalz uitgebouwd. Beide Zoutkamers zijn nu toe om getest te worden. Als het volgens planning gaat worden wij dinsdag 16 augustus uitgebreid ingelicht over de werking van de apparatuur en het besturingssysteem. Ook komt deze week de aannemer om ons bij de laatste zaken te helpen. Zoals het maken van een etalagekast op maat, stellingen monteren, voor onze aanverwante producten, kluisjes plaatsen en de afwerking.

 

Update 12/08/2016

Inmiddels hebben we 12 augustus 2016. De bouw verloopt voorspoedig. Zaterdag 13 augustus is de overdracht van de zoutkamers. Na 3 weken van hard werken is dit het resultaat. Dan krijgen wij instructies over de bediening van de apparatuur welke computergestuurd wordt. Op bijgaande foto’s krijgt u een impressie van de sfeer. Zodra alle machines en gereedschappen opgeruimd zijn komen de volgende foto’s op de site te staan. Daarna komen als laatste de aannemer en de schilder om het geheel af te maken. Hetty Methorst en Marian van Manen (zij zijn degenen die u straks in de Zoutkamer verwelkomen) kunnen beginnen met de inrichting van de overige zaken. Rond 20 augustus hopen wij dat alles geregeld is. Verdere informatie volgt.

Update 05/07/2016

De volgende fase is inmiddels ingezet. De daadwerkelijke bouw van de zoutkamers is begonnen. De systeemwanden zijn gezet. De aannemer heeft er voor gezorgd dat de schilders verder konden met de voorbereidingen. De toiletten zijn geplaatst. Daarna zijn de bouwers van de zoutkamer begonnen, in de week van 18 juli. Dit zijn vier personen van KönigsSalz  uit Duitsland , zij beginnen ’s morgens om  7.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur, 6 dagen per week. Eerst allerlei technische voorbereidingen, zoals ventilatiekokers aanbrengen voor aan- en afvoer van lucht, het trekken van draden voor  het aansluiten apparatuur voor bediening van de zoutkamers, LED-verlichting e.d. zaken. Voorbereidingen treffen voor het bevestigen van de zoutstenen aan de wand en op de vloer. De zoutstenen op de vloer in de grote zoutkamer zijn reeds gelegd. De balie en de keuken worden in de  week van 26 juli ook geplaatst.