Solecreme behandeling eczeem – Marry

17 sep 2019

Graag wil ik jullie laten weten hoe goed jullie product SoleCrème is. Door ziek zijn heb ik veel last van contact eczeem en heb daar van de dermatoloog zalf voor gekregen. Toen kregen wij het advies van jullie medewerkster Annie om ook eens de SoleCrème te proberen. Wat de zalf van het ziekenhuis niet deed, deed de SoleCrème wel! Ongelofelijk, binnen één dag werd mijn huid al rustig en deed geen pijn meer. De zalf van het ziekenhuis ging de kast in en nu gebruik ik alleen jullie SoleCrème. Ik wil deze crème altijd in huis hebben.

Minder last van eczeem met solecreme en natuurzoutoplossing

10 sep 2019

Een van onze cliënten had erg last van eczeem op haar benen. Ze startte een thuisbehandeling met onze solecrème en depte de plekken tweemaal daags met een natuurzoutoplossing (natuurzout in water). Na één week merkte zij al een duidelijk verschil. De vurigheid van de plekken werd veel minder en de jeuk nam af. Zie de foto's van het resultaat. Zoutkamer Veenendaal helpt met solecreme en natuurzoutoplossing in korte tijd eczeem tegen gaan

Moeder van Nathan

06 sep 2019

Al vanaf baby af aan heeft onze zoon last van zware eczeem klachten en astma. Met het verstrijken van de jaren en aanpassingen in zijn voeding, weinig douchen, wassen zonder zeep, zeepvrij wasmiddel  en  veel smeren met vette crèmes, hadden we het aardig onder controle. In het voorjaar van 2019 ontstonden er vele spontane bloedneuzen, het eczeem verergerde, zijn ogen gingen prikken en regelmatig had hij het behoorlijk benauwd. Zeker bij zware inspanning voelde hij zich ziek. Een bezoek aan de huisarts en bloedprikken gaf de uitslag van hooikoorts in de zwaarste categorie en de ziekte van Pfeiffer. Aan beide weinig te doen, was de conclusie van de huisarts. Met zalf, hooikoortstabletten en een neusspray gingen we naar huis. Een 12 jarige sportieve jongen hoort energie te hebben en lekker in zijn vel te zitten. Ik was dus niet zo blij met de conclusie van de huisarts. Dit moest toch anders kunnen? Een zoektocht op internet bracht me bij de Zoutkamer Veenendaal in Veenendaal. Na telefonisch contact en een professionele heldere en duidelijke uitleg, een afspraak gemaakt voor een kennismakingsbezoek. Het eerste bezoek  resulteerde meteen in minder benauwdheid, minder prikkende ogen en een rustigere huid.  Onze zoon had heerlijk in de zoutbak gezeten en hij merkte dat zijn huid minder jeukte dan voorheen. Het voelde ook echt zachter aan. Wij waren overtuigd: Dit is het!! We kochten een abonnement om 10x  Zoutkamer Veenendaal te bezoeken. Na de 3e/ 4e keer merkte onze zoon zoveel verschil, dat de neusspray en hooikoortstabletten in de kast konden blijven liggen. Hij heeft sindsdien geen bloedneus meer gehad. Ook werd zijn huid steeds rustiger. Hoe verder we kwamen richting het 10e bezoek, hoe prettiger hij in zijn vel zat. Dat wilde we bereiken!!! Vol energie en nauwelijks nog eczeem kon de zomervakantie beginnen. We sloten het 10e bezoek af en besloten om de zomerperiode even af te wachten en te kijken hoe het zou gaan. Na een week of 5 keerde de klachten langzaam terug. Hij gaf regelmatig aan dat hij de Zoutkamer Veenendaal miste en of ik weer een afspraak wilde maken. Nou, dat hebben we zo snel als kon na de vakantie weer gedaan.  Zoutkamer Veenendaal gaat een vast onderdeel van de week worden. Hij kan niet meer zonder. De dames van Zoutkamer zijn gastvrij, bezitten een hoop kennis en denken graag met je mee om tot een passende afspraak te komen. Je voelt je bij Zoutkamer Veenendaal meteen thuis, door de persoonlijke aandacht, een kopje koffie/thee en de rustgevende omgeving. Een echte aanrader!!   Hartelijke groet, Nicole van Braak

Plonie van den Bosch juni 2019

04 jul 2019

Zoutkamer Veenendaal is voor mij echt een verademing. Toen Zoutkamer Veenendaal in september 2016 net gestart was heb ik al een keertje informatie opgehaald. Dit heb ik aan mijn longarts voorgelegd. Die zei toen: “Niet doen, houd dat geld maar in je zak”. Daar heb ik naar geluisterd en nu zo’n spijt van die beslissing. Ik zeg nu was ik toen maar direct gegaan dan had ik het de afgelopen jaren al heel veel beter kunnen hebben. Sinds 23 mei 2019 kom ik bij Zoutkamer Veenendaal. Vier weken hiervoor lag ik nog aan de zuurstof in het Antonius ziekenhuis. Slepend aan de arm van mijn man kwam ik bij de Zoutkamer binnen. Nu na 14 dagen dagelijks Zoutkamer Veenendaal bezocht te hebben, voel ik me een ander mens! Vandaag zelfs op de fiets naar Zoutkamer Veenendaal geweest. Het slijm komt zo makkelijk los nu en uit mijn neusholtes is ook veel losgekomen. Naast God dank ik Zoutkamer Veenendaal voor de prettige behandelingen en gastvrijheid. Het heeft mij erg goed geholpen en ik ga er graag mee door, hopelijk knap ik nog verder op! Ik ben 66 jaar en heb sarcoïdose aan longen, lymfe en hart. Plonie van den Bosch  

Kees juli 2019

04 jul 2019

Een verhuizing van de kuststrook naar Gelderland had chronische verkoudheid en lichte mate van astma tot gevolg. Vorig jaar werd dit zo overheersend dat ik naar zee verlangde. Dat was het moment waarop ik op zoek ging naar een Zoutkamer en die gelukkig snel vond namelijk Zoutkamer Veenendaal. Nu, een half jaar later haal ik weer opgelucht en zonder problemen diep adem. Slaap ik weer de nachten door en de chronische verkoudheid is eindelijk over. Kees

Diana Otten

09 mei 2019

Vanwege mijn chronische luchtwegproblemen ben ik sinds opening ( 2016 ) een trouwe klant in Zoutkamer Veenendaal. Na enkele maanden van 3 sessies per week kon ik functioneren zonder medicijnen. Een letterlijke “verademing”. Een paar weken geleden ben ik gestopt. Ik wilde weten hoe ik me zou voelen zonder zoutkamer. Binnen 2 weken keerden mijn oorspronkelijke klachten terug. Afgelopen weekend heb ik mijn sessies in Zoutkamer Veenendaal dus maar weer gestart. Inmiddels gaat het weer wat beter en ben ik minder benauwd. Ik ben zo blij dat Zoutkamer Veenendaal bestaat. Het maakt voor mij zo’n verschil! Daarnaast vind ik de sfeer erg prettig, persoonlijk en klantgericht. Ik raad iedereen aan bij twijfel toch de gok te wagen. Het werkt echt! Groet, Diana Otten- van Ingen.

John Ruskauff

28 mrt 2019

Sinds 4 februari 2019 bezoek ik Zoutkamer Veenendaal. Het is nu eind maart. Ik heb klachten zoals eczeem aan mijn handen, kloven tussen mijn vingers tot bloedens toe. Ook heb ik veel schilfers op mijn huid, last van hooikoorts en van mijn luchtwegen (COPD). Mijn eczeem is nu weg en mijn huid is stukken verbeterd, waar ik erg blij mee ben. Eveneens ben ik in deze periode vaak ziek, met name een longontsteking. Daar heb ik nu géén last van gehad. Al met al vind ik het geweldig en ben blij dat Zoutkamer Veenendaal bestaat. John.

Marry Molenaar

13 mrt 2019

Na een lastig jaar waarin astma erg opspeelde en ik diverse malen een Prednisonkuur nodig had, besloot ik naar Zoutkamer Veenendaal te gaan. In het begin was ik best terughoudend of het wel zal helpen. Heel bijzonder dat het echt werkt! Na een paar weken was ik al minder benauwd. Mijn stem is veel helderder geworden. Voor wie twijfelt, gewoon gaan en het zelf ervaren. Ik ga er in ieder geval nog even mee door! Marry

Cato Demoet

10 mrt 2019

Zoutkamer Veenendaal, hoe vaak ik langs kwam en dacht zal dit mij helpen? Uiteindelijk toch naar binnen gegaan en informatie gevraagd. Daar ik psorias en eczeem op mijn onderbenen heb. Ik had heel erg een branderig gevoel in mijn benen met vurig rode plekken erop. Aan het begin ben ik 3x per week naar Zoutkamer Veenendaal gegaan. Na 2 weken was het branderige gevoel zo goed als weg. De plekken zag je na één maand ook al beter worden. Uiteindelijk ben ik nu bijna schoon, op nog een paar plekjes na. Ik ga nu 1x per week naar Zoutkamer Veenendaal. Mijn benen "branden" niet meer. Bij de Zoutkamer zijn foto's gemaakt tijdens het verloop van de behandeling. Dus van toen en nu. Deze foto's mogen bekeken worden. Je moet niet denken dat je er snel vanaf bent. De werking moet van binnenuit komen. Dus... geef het de tijd!! Cato

Liam, ruim 3 jaar

10 mrt 2019

Na een regelmatige periode van Zoutkamer Veenendaal bezoeken begonnen we resultaat te krijgen met de behandeling van Liam. Hij was heel veel benauwd met veel hoesten. Nu is hij veel veel korter ziek wanneer hij ziek is. Ook is hij veel sneller door de ziekte heen. Met name veel eerder van de verkoudheid af. Eerder was hij continue verkouden, veel oorontstekingen en continue ziek. Dit is nu bijna niet meer aan de orde sinds we bij Zoutkamer Veenendaal komen. Moeder van Liam

Annie van de Vliert

07 mrt 2019

Lieve dames van Zoutkamer Veenendaal, Ongeveer 7 maanden geleden kwam ik bij jullie met otitis externa, eczeem in het oor en slecht doofheid. Ik was ten einde raad. Hoorde niet goed meer, was duizelig. De geluiden werden verwrongen vertaald door mijn hersenen en ik hoorde continue geluiden als suizen, ruizen, piepen en heipalen. Na de gebruikelijke onderzoeken kreeg ik de diagnose plotsdoofheid en met ‘het één heeft niets te maken met het ander’ werd ik naar huis gestuurd. Mijn gehoor was slecht, ging op en neer en veroorzaakte veel herrie in mijn hoofd. Na een bezoek aan de neuropsycholoog begreep ik dat ik tinnitus had. De hersenen gaan zelf geluid maken als ze te weinig input krijgen. Ik heb mij een poosje ziek gemeld en nagedacht met hoe ik nu verder moest met mijn leven. Ook geloofde ik niet zo dat de doofheid definitief zou zijn en was ik er van overtuigd dat ‘het één wel iets te maken had met het ander’, dus ging ik op zoek naar een goedkope trip naar Israël. De Dode Zee had vaker uitkomst geboden in andere ‘droge en slechte huidperioden’. Financieel kwam het mij echter niet goed uit en al surfend op het wereldwijde web kwam ik bij de Zoutkamer Veenendaal terecht. Nu 7 maanden later, kan ik zeggen dat mijn gehoor terug is (na perioden van op en neer) en dat ik af en toe alleen nog een hoge piep hoor. De huid is stukken rustiger en ik voel mij weer veel energieker dan voor dat ik met dit grote zoutavontuur begon. Ik ben een dankbaar mens! Voorlopig probeer ik het een maandje zonder en als het toch niet gaat ben ik zo weer terug. Trouwens naast het feit dat ik er enorm door ben opgeknapt, wil ik de dames ontzettend bedanken voor jullie gastvrijheid!! Altijd stond er een kopje koffie klaar en was er tijd voor een praatje. Wie weet tot gauw en nogmaals hartelijk dank!! Annie van de Vliert    

Alie, 64 jaar

27 feb 2019

Ik heb longemfyseem en met een behoorlijke beperking. Doe veel aan bewegen, 2 keer in de week oefen ik in de zaal bij de fysiotherapeut op eigen tempo en daarna doen ze spieren oprekken in schouders en rug. En ga 1 keer in de week naar het zwembad voor hydrotherapie dat is fysiotherapie in water. Tevens ga ik 2 keer in de week naar Lelystad om met de honden van mijn zoon te wandelen. Geen grote afstanden maar een leuk rondje. Dit om conditie op pijl te houden. Mijn conditie was niet veel meer ondanks alle inspanningen. En inmiddels traplift aangeschaft. De een na de andere longontsteking wat ook niet bevorderlijk  was. Ineens komen wij langs de zoutkamer. Goh wat zou dat toch wezen en nog eens er langs. Nee geen idee. Kom ik bij mijn zus en die zegt hier heb je de krant, er is een  zoutkamer in Harderwijk. Nou ik lezen natuurlijk en ben samen met mijn man gaan kijken dat was zo rond 21 november 2018. Proefsessie meegemaakt. Na 2 weken voelde ik al dat mijn neusholtes open waren meer lucht kreeg en zo aantal weken doorgegaan en voelde mij steeds lekkerder. Lopen gaat al beter. Hoef steeds minder te zeggen tegen mijn man loop niet zo hard (zo jammer dat je dat zelf al niet meer merkt en dat je man dat tegen je zegt). Dus goede moet. Ik neem de trap maar eens zonder lift en ja hoor dat gaat ook. Ik merk wel dat ik trap heb gelopen maar niet als anders dat ik kapot boven aankwam en zeker half uur nodig had om te herstellen. Ik loop ook van de parkeerplaats in een keer naar de zoutkamer dat was ook niet zo. Voorheen zeker 1 tot 2 keer stoppen. De honden van mijn zoon zijn een dagje geweest en mijn man was ook thuis toen zijn we lopend naar de hondenren gegaan en als ik het dan niet zou redden ging mijn man de auto halen. Nou ik heb het gered en later op de dag nog een keer. Nu is mijn volgende uitdaging van de zomer fietsen dat heb ik al een paar jaar niet meer gedaan al heb ik een elektrische fiets. Nu na ruim 3 maanden zit ik vol goede moed maar moet ook zeggen dat ik het met vochtig weer en zware inspanning het nog steeds moeilijk heb maar toch voel ik mij zo opgelucht voor het geen dat al beter gaat.

Martine Drenth

22 feb 2019

Al 3 winters heb ik geen antibiotica kuur of prednison nodig dankzij Zoutkamer Veenendaal. Elke winter werd ik wel 2 a 3 keer geveld door bronchitis of longontsteking. Nu ga ik in de wintermaanden 2/3 x per week naar Zoutkamer Veenendaal en vermijd daardoor de vervelende kuurtjes. Ik neem minder pufjes en voel me fitter. Voor mij is de Zoutkamer Veenendaal een uitkomst. Martine

Petra van Zetten

22 feb 2019

Ik ben 53 jaar en heb sinds 3 jaar astma. Voor die tijd had ik vaak bijholteontsteking. Sinds 4 maanden ga ik naar Zoutkamer Veenendaal. Ik ga twee uur achter elkaar en als de benauwdheid erger wordt, ga ik 4-5 keer per week. Mij helpt het goed, in deze winter geen Prednison of antibiotica nodig gehad. In het begin merkte ik niet veel, alleen dat het slijm dunner werd en dus gemakkelijker op te hoesten. Als ik verkouden ben, duurt het minder lang en is het minder heftig. Marian, Hetty, Wilma en sinds kort ook Annie zijn prima gastvrouwen. Niets is hen teveel. Ik ben blij met de Zoutkamer Veenendaal en raad het iedereen aan! Petra

Riek Roelofs

12 feb 2019

Wat zijn we trots op onze Zoutkamer Veenendaal. Al na een paar keer ontspannen vertoeven in een afgesloten ruimte met heerlijke ligstoelen,  kabbelend water en een sfeervol achtergrondmuziekje, merk je met wandelen en fietsen dat de benauwdheid minder wordt. Aangezien ik als 70 jarige nog fanatiek steps beoefen, is een goede longinhoud essentieel. Die heb ik niet, maar dankzij Zoutkamer Veenendaal is de benauwdheid niet weg, maar wel goed te beheersen. Dat kreeg ik niet voor elkaar met de inhalator, 50 minuten ontspannen met je ademhaling bezig zijn, betekent meer controle over je longen. Na afloop staat een lekker kopje koffie/thee voor je klaar en voel je de weldaad van deze zouttherapie. Wat een luxe om Zoutkamer Veenendaal in je woonplaats te hebben. Nog luxer om erheen te kunnen lopen. Vijftig jaar geleden verhuisde in naar Duitsland met veel kuuroorden zoals Bad Salzuflen in de buurt. Toen had ik geen benul hoe heerlijk zo'n zoutkuur zou kunnen zijn. Maar een mens is nooit te oud om te leren.!!! Riek

Corry van den Heuvel

25 jan 2019

Mijn naam is Corry en ik heb al twee keer mijn ervaring met Zoutkamer Veenendaal gegeven. Graag wil ik dit nog een keer doen, omdat het ongelofelijk is wat ik nu ervaren heb. Sinds november 2017 ben ik twee keer per week naar Zoutkamer Veenendaal geweest. Ik gebruik zuurstof. Van 24 uur zuurstof kon ik na de eerste controle bij de longarts één liter zuurstof minderen. Bij de tweede controle wist de longarts niet wat hij zag, de waarden waren nog nooit zo goed geweest. Hij zei: "Ik zou u niet meer herkennen zo goed ziet u eruit. U mag de zuurstof binnen stoppen en deze nog alleen buiten en 's nachts gebruiken". Dat was een hele vooruitgang voor mij. Anderhalf jaar ben ik niet meer in het ziekenhuis opgenomen geweest, geen Prednison of antibiotica gehad. In november 2018 kreeg ik een virusinfectie en dit werd longontsteking met vocht achter de longen. Ik moest weer opgenomen worden. Nu blijkt dat de  bacterie van 2017 weer terug was. Ik heb nu een onderhoudskuur antibiotica drie keer per week. Afgelopen dinsdag, 22 januari, mocht ik van de dokter weer naar Zoutkamer Veenendaal. Ik kreeg geen nachtrust meer van het hoesten, maar meteen na de eerste sessie heb ik weer een goede nachtrust gehad van dinsdag op woensdag. Woensdag ben ik niet geweest en ook niet goed geslapen. Op donderdag weer een sessie in Zoutkamer Veenendaal en ongelofelijk weer een goede nacht gehad. Mijn conditie gaat langzaam weer vooruit. Dus twijfel niet als je klachten hebt, maar ga naar Zoutkamer Veenendaal voor informatie. De dames staan altijd voor je klaar en je krijgt een goede uitleg over de werking en wat het zout doet. Niets is hun te veel en ik raad u aan om contact op te nemen voor informatie met Zoutkamer Veenendaal. Corry  

Renée, 11 januari 2019

11 jan 2019

Begin 2018 ben ik gestart met bezoeken aan Zoutkamer Veenendaal na de diagnose astma, waardoor ik het behoorlijk benauwd had en me belemmerd voelde  in mijn dagelijkse leven. Ik ben gestart met 3 keer per week 2 sessies te doen, dit is 2 keer 50 minuten (na de 1 ste behandeling had ik het idee dat ik met meer lucht naar de auto liep (verbeelding?)). Dit heb ik tot het bijna eind van het jaar volgehouden, de laatste maanden was ik aan het afbouwen en kom nu nog maar 1 keer per week. Wat heeft dit mij gegeven: DAT IK de pufs gedurende de dag niet meer nodig heb. De ochtend en avond puf neem ik nog wel, de paracetamol slik ik ook niet meer en ik heb géén fysio nodig gehad. Ik loop weer een trap op zonder buiten adem te raken en heb meer energie. Ik voel me echt een geluksvogel. Er is zoveel ten goede veranderd door deze behandeling bij Zoutkamer Veenendaal. Renée

Kees van Geerenstein dec. 2018

06 jan 2019

Zoutkamer Veenendaal heeft mij heel erg geholpen. Ik heb energie en meer lucht. Mijn neus is niet meer verstopt, deze zat al jaren dicht. Ik voel me veel beter en vrolijker. Het heeft mij echt goed gedaan. Kees van Geerenstein.

Joop, 80 jaar

27 dec 2018

Joop, 80 jaar 27 dec 2018.   Vele jaren heb ik last van ontstoken luchtwegen (bronchitis) wanneer de R in de maand verschijnt. Slechte nachtrust door verstopte neus en luchtwegen. Al jaren liep ik bij de huisarts. Tot in oktober 2016 ik weer naar de huisarts ging. Hij adviseerde mij om naar Zoutkamer Veenendaal te gaan, met de mededeling baat het niet schaad het niet. Tot op heden heeft het mij enorm veel baat gebracht. Ga nu al die jaren regelmatig naar de Zoutkamer en geen last meer van vermoeidheid door slechte nachtrust. Helaas ben ik dit jaar door het mooie weer niet direct naar de Zoutkamer gegaan. Gevolg: het weer sloeg om en kreeg last van erg hoesten, koorts en keelpijn. Naar de huisarts en ik bleek een longontsteking te hebben opgelopen. Kreeg een antibioticakuur voor 7 dagen. Ben direct met de kuur begonnen en ook elke dag 2 x 50 minuten naar Zoutkamer Veenendaal. De eerste dag: erge hoestbuien, de tweede dag: de eerste 50 minuten hoesten en slijm opgeven de tweede 50 minuten werd het hoesten minder. Na de derde dag was het hoesten vrijwel over en gaf ik geen slijm meer op. Na afloop van de kuur heeft de huisarts naar mijn longen geluisterd en bleken ze weer schoon. Wel zei de dokter dat ik rekening moest houden dat ik nog wel 4 weken last bleef houden van hoestbuien. Wonder boven wonder deze voorspelling is gelukkig niet uitgekomen. Ik ga nu weer regelmatig naar Zoutkamer Veenendaal om het bij te houden! Joop

Marian, 54 jaar

19 dec 2018

Ik heb COPD en was deze zomer heel erg benauwd en dat beperkte me in mijn dingen doen en het viel mensen op. Via kennissen kwam ik in contact met Zoutkamer Harderwijk. Ben eind september begonnen en heb afgesproken dat ik het een half jaar ga proberen. Zo gezegd zo gedaan en voel me steeds beter. Ook mijn neus zat jaren verstopt en na 2 keer een zouttherapie sessie kon ik al weer door mijn neus ademhalen en mijn neus weer gewoon snuiten. Het ademhalen met sporten en wandelen gaat langzaam beter. Ik heb me jaren niet zo goed gevoeld en ben pas 2 maanden bezig. 2 zouttherapie sessies per week en ik ga hier zeker mee door.

Annie, 61 jaar

17 dec 2018

Sinds 1 september dit jaar (2018) is er bij ons in Harderwijk een Zoutkamer geopend. Had er nog nooit van gehoord, maar toen ik hoorde dat het voor COPD patiënten was heb ik mij aangemeld en een afspraak gemaakt. Ik kon de volgende dag terecht want hij was nog niet officieel open. Was nog in de testfase. Ik zit er nu zo’n 4 maanden en het gaat heel goed. Sinds ik daar ben heb ik het niet meer zo benauwd en kortademig. Hoest niet meer zoveel en ik slaap ’s nachts als een roos. Wat een verbetering zeg. Hoest wel veel slijm op en dat is goed. Heb deze week (2e week december 2018) weer een longtest bij de huisarts gehad en die was van 39 naar 50 gegaan. Dus in een enkele maanden tijd forse verbetering en dat voel je ook wel.

Patricia & Jonah van den Berg

06 dec 2018

Mijn zoontje heeft last van eczeem (met name op zijn voeten). Vele soorten zalfjes en middeltjes al geprobeerd maar helaas met weinig tot geen resultaat of met teveel bijwerkingen (op de langere termijn). Nu een aantal keer met Jonah bij jullie geweest. Behalve dat hij het er erg leuk vindt, wordt zijn huid rustiger en krabt hij minder. Ook de huidproducten die jullie verkopen zijn aan te raden.

Wij zijn nu al fan van de zoutkamer en het is echt het proberen waard.. Tot zaterdag maar weer! Groetjes Patricia en Jonah

Astrid Hortensius, april 2018

10 apr 2018

Hier een kort verslag van mijn ervaring bij de Zoutkamer Veenendaal. Door een vriendin ben ik eens gaan kijken bij Zoutkamer Veenendaal. Ik (Astrid Hortensius 65 jaar) had er zelf nog nooit over gehoord, maar ik dacht baadt het niet het schaadt ook niet. Na een flinke longontsteking in de winter begon ik afgelopen zomer weer vreselijk te hoesten en had last van veel slijm. Dus ik ben gegaan en merkte niet direct wat, maar vond dat ik het een kans moest geven. En ik kon na een poosje toch zeggen dat het hoesten veel minder werd en ook geen slijm meer. Ik ben vanaf augustus 2 maal in de week geweest en deze winter niet ziek geweest. Eén keer verkouden, maar door een keer extra te gaan was dat ook zo over. Terwijl in mijn omgeving heel veel mensen flink ziek zijn geweest en ook longontsteking gehad hebben. Al met al moet ik zeggen dat ik heel blij ben dat die vriendin mij op Zoutkamer Veenendaal heeft gewezen. De dames zijn ook erg vriendelijk en behulpzaam en er is altijd tijd voor een praatje en een kopje koffie of thee! Dus ik kan het iedereen aanbevelen om te gaan als je last hebt van je luchtwegen. Vriendelijke groet, Astrid Hortensius  

Neel Roodbeen, maart 2018

10 apr 2018

Mijn naam is Neel en ik ben 65 jaar. Ik heb al een aantal jaren last van COPD. Negen jaar geleden ben ik gestopt met roken. Maar de laatste jaren is de benauwdheid erg toegenomen. In november 2017 weer in het ziekenhuis gelegen. Ik zit in COPD Gold 3. Toen ik naar huis mocht dacht ik wat moet thuis doen want ik had het zo benauwd, maar met goede hulp thuis toch naar huis gegaan.  Ik heb het de afgelopen maanden zo slecht gehad. Als ik 's avonds naar bed ging en mijn pyama aangedaan had en in bed kroop was ik erg benauwd en ook erg bang. Ik dacht ik ga zo dood. Door de huisarts was mij ook verteld dat ik uitbehandeld ben. Nou dan schrik je wel. Ben nu een aantal weken naar Zoutkamer Veenendaal geweest via een vriendin en ik moet zeggen ik vind het geweldig. Hele aardige mensen. Ik neem mijn  petje voor ze af. Zo lief. Ik kan merken dat het beter met me gaat. Toppie, zo blij. Groet Neel Roodbeen.

Paulien, maart 2018

12 mrt 2018

Hallo, mijn naam is Paulien en ik ben 70 jaar.  Sinds maart 2017 kom ik bij Zoutkamer Veenendaal, omdat mijn dochter mij daarop attendeerde. Ik had nog nooit van de Zoutkamer gehoord. Ik dacht laat ik het een keer proberen, baat het niet dan schaadt het niet. Want ik had zo'n 4 à 5 keer per jaar longontsteking en verder astma en COPD.  Na de eerste keer had ik niet het idee dat het werkte maar door de positieve reacties van andere bezoekers ben ik doorgegaan met het bezoeken van  Zoutkamer Veenendaal. In eerste instantie ging ik twee keer per week 1 uur, maar dat vond ik teveel tijd kosten. Dus nu ga ik 2 uur achter elkaar per week. Na een maand of twee merkte ik dat ik veel beter ging slapen.  En dat er een dag na mijn bezoek een hoop slijm loskomt. Ik voel me daardoor een stuk beter en heb géén longontsteking meer gehad. Mijn gezondheid is niet verder verslechterd sinds ik Zoutkamer Veenendaal bezoek en ik voel mij stukken beter. Ik ben er erg enthousiast over.  Aanrader. De mensen die er werken zijn heel betrokken en verzorgend.

Corry, februari 2018

26 feb 2018

Mijn naam is Corry en ik ben 61 jaar. Op 8 februari 2018 ben ik voor controle naar de longarts geweest. Voor die tijd eerst geprikt voor bloedgassen en twee keer een longtest moeten doen. Toen was het wel spannend, want ik werd door de longarts geroepen voor de uitslagen. Hij keek me steeds aan en zei: "Bent u het wel. U ziet er zo goed uit, niet te geloven. Wat ik zie aan de waarden is niet te geloven. Ik dacht dat er iemand kwam die 25 kilo afgevallen was met zulke goede waarden. Als ik dit vergelijk met de vorige controle kan ik er niet over uit." Eerst al 1 liter zuurstof minder en nu mag ik thuis ZONDER ZUURSTOF overdag. Alleen 's nachts en naar buiten en met bepaalde inspanningen dan wel de zuurstoffles gebruiken. Ik vertelde de longarts dat ik twee keer per week naar Zoutkamer Veenendaal ga. Toen wilde hij er van alles over weten en tikte het in de computer. Nogmaals zei hij: "Als ik naar uw nagels kijk of naar de kleur van uw huid kan ik het nog steeds niet geloven". Misschien als het zo doorgaat wel helemaal zonder zuurstof. Ik kan niet geloven dat ik mij de hele dag zonder 15 meter slang in het huis kan verplaatsen! Dit had ik voordat ik Zoutkamer Veenendaal bezocht niet meer verwacht. Mijn energie is van cijfer 0 tot 8 gekomen. Ik raad iedereen aan die klachten heeft contact op te nemen met Zoutkamer Veenendaal voor meer uitleg. Ik heb er bijzonder véél baat bij en nog steeds. Voor die tijd kon ik geen gesprek meer voeren van benauwdheid en nu gaat het soms iets te veel!!!

Conny Theunissen, februari 2018

26 feb 2018

Na lange tijd van kortademigheid, benauwdheid, vermoeidheid, lusteloos zijn is eind december 2017 in ziekenhuis Rijnstate een CT scan van de longen gemaakt. Daar dachten ze aan open TBC. De longen zaten vol infectiehaarden. Direct aan de antibiotica om de ontstekingswaarden naar beneden te krijgen, maar daarna...... ik knapte maar niet op, hoesten, benauwd, niets geen energie... Totdat ik hoorde van Zoutkamer Veenendaal. Ik ben maandag 29 januari voor het eerst geweest en voelde me na één bezoek al veel beter. Ik kreeg weer zuurstof! Donderdag 8 februari weer naar ziekenhuis Rijnstate geweest, foto gemaakt en de longarts bezocht. Longen zijn nog lang niet schoon maar verbeteren zeker! In maart gaan we een astma onderzoek doen, maar tot die tijd blijf ik Zoutkamer Veenendaal zoveel mogelijk bezoeken om mijn herstel te bevorderen. De longarts in ziekenhuis Rijnstate is dit helemaal met me eens en vindt het heel verstand om hier mee door te gaan!! Conny Theunissen

Tineke Tjeerdsma, 2 februari 2018

04 feb 2018

Sinds wij sedert juli 2017, mijn moeder van 85 met astmatische bronchitisklachten en dochter (53) met huidklachten, consequent, 2 x per week zijn gegaan, is mijn moeder al vrij van de prednison kuren, die zij maar liefst 5 keer eerder gehad heeft van maart tot mei 2017! Ook de voorgaande jaren heeft ze met enige regelmaat een prednison kuur gehad. Maar dankzij Zoutkamer Veenendaal is er steeds meer vooruitgang en het biedt aanzienlijk verlichting en comfort. Bovendien hebben wij ook andere mensen aanbevolen en deze ervaren eveneens dat ze weer opgelucht adem kunnen halen. Hoesten vermindert drastisch, verlichting bij luchtwegen en door op een relaxte manier inhaleren van Natuurzout, is er sprake van een zekere "spoeling", welke absoluut bij benauwdheid en alle varianten van luchtwegeninfecties en longziektes, bijzonder veel verlichting geeft! Je wordt er ook iedere keer weer ontvangen met service en glimlach door de gastvrouwen, Marianne, Hetty en Wilma! Met vriendelijke groeten, Ita en Tineke Tjeerdsma

Inge Winters (18 jaar), 30 januari 2018

30 jan 2018

Beste Zoutkamer, Misschien is het jullie opgevallen dat ik sinds mijn abonnement is verlopen niet meer ben geweest. Ik had het even enorm druk met mijn studie, maar de hoofdreden is dat ik mij super fit en gezond voel. De komende 3/4 weken heb ik weinig school en kan ik mij het permitteren om even uit te proberen hoe het met mij gaat zonder Zoutkamer Veenendaal. Als ik merk dat ik weer klachten krijg rondom longen en weerstand, kom ik snel weer terug, maar ik wil gewoon even uitproberen wat ik kan hebben. Zelfs na al die extreme griepgolven heb ik nergens last van gehad, ik heb nog nooit zo'n goede/gezonde winter gehad. Bedankt daarvoor. Waarschijnlijk kom ik over een poosje na mijn proefperiode weer terug. Tot dan! Groetjes Inge Winters

Anne 21 jaar, 30 januari 2018

30 jan 2018

Ik ga nu ruim twee maanden naar Zoutkamer Veenendaal en wil graag mijn ervaring delen, omdat ik ervan overtuigd ben dat iedere longpatiënt hier baat bij zal hebben. Ik heb sinds een jaar of 18 astma. Het zit in de familie. Al vanaf mijn 10e jaar zit ik qua medicatie ongeveer aan de volwassen dosis. De laatste jaren is het constant zoeken naar een manier om mijn astma onder controle te krijgen. Ik liep vrijwel iedere maand bij de longarts of KNO-arts, maar het gewenste resultaat werd tot op heden niet bereikt. Ook kreeg ik zo'n drie keer per jaar een Prednisonkuur als de astma zo opspeelde dat de pufjes niet genoeg waren. Toen zagen we Zoutkamer Veenendaal en ben ik voor een proefsessie geweest. Na een tweetal weken merkte ik ook dat ik bijna geen medicijnen meer nodig had. (Normaal zeker 3x per dag/overdag). Als ik een week niet naar Zoutkamer Veenendaal ga merk ik meteen dat ik meer benauwd ben. Zoutkamer Veenendaal is voor mij echt een uitkomst. Op een natuurlijke manier  en vrijwel helemaal van de medicijnen af en gewoon een paar rustpuntjes in de week. Zeer aan te raden, vriendelijk en hartelijk personeel. Sinds dat ik Zoutkamer Veenendaal bezoek voel ik me beter dan ooit te voren!

Henk Roks, 3 januari 2018

07 jan 2018

Beste Marian, Teus, Hetty en Wilma. Ik ben 2 januari 2018 bij de longverpleegkundige geweest voor de periodieke longfunctietest en hierbij bleek dat  mijn longfunctie enorm verbeterd was. Sedert 2014 ben ik daar onder behandeling  en  bij iedere controle ging ik steeds langzaam verder achteruit. De afgelopen jaren  en met name in de winterperiode regelmatig Prednison kuren en ontstekingen aan de luchtwegen en als gevolg  daarvan ging mijn diabetes weer heel erg omhoog. Ik ben in augustus 2017 begonnen met bezoeken van de Zoutkamer Veenendaal en in de eerste maand dagelijks, daarna vanaf september 3 keer per week en heb sindsdien geen ontstekingen meer gehad en is de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd. Bij de longverpleegkundige hoef ik  pas in januari 2019 weer terug te komen. Bovendien is de sfeer in de Zoutkamer heel prettig en zijn de dames ontzettend gastvrij.  Ik ben dan ook verschrikkelijk blij dat ik de Zoutkamer Veenendaal  heb  ontdekt en ga er dan ook VOL MEE DOOR !!! Henk Roks

30 december 2017 Petra Teerink

01 jan 2018

Eind oktober ben ik door mijn astma bij Zoutkamer Veenendaal terechtgekomen. Heb hier een stukje rijden voor over. Voor mij is het natte herfstweer funest met mijn astma en ik merk dat het op dit moment een heel stuk beter gaat. Dit komt ook vast door het fijne team wat in  Zoutkamer Veenendaal aanwezig is. Dank jullie wel!! Petra Teerink

13 november 2017 Hieke Bouman

01 jan 2018

Vanaf september 2016 ga ik twee keer per week naar de Zoutkamer Veenendaal. Ik gebruikte elke dag neusspray om de bovenste luchtwegen open te houden, nu gebruik ik de neusspray niet meer. Elk jaar in de herfst/winterperiode had ik soms meerdere keren Prednison en antibioticakuren tegen ontstekingen van de longen en/of luchtwegen. Afgelopen winter heb ik maar één keer een kuur gehad, dus dat is al winst. De ontvangst door Marian, Hetty en Wilma is als een warm bad, ze zijn heel meelevend, gastvrij en de koffie staat altijd klaar. Ik ben heel blij dat Zoutkamer Veenendaal er is en ik blijf er zeker gebruik van maken. Dames bedankt, jullie zijn echte mensen-mensen.

Kirsten Beukenhorst, 24 november 2017

26 nov 2017

Voor mij zijn de herfstmaanden funest met mijn astma. Dus een maandje geleden toch maar eens naar binnen gestapt bij Zoutkamer Veenendaal. Mijn longen/borstkas voelt veel meer ontspannen aan, ik adem rustig en gebruik nu al minder medicijnen. Omdat het natuurzout via een vernevelaar in de ruimte (met relaxstoelen, ontspannen, licht & muziek) binnenkomt kun je het niet vastpakken en lijkt het misschien een mooi verkooppraatje, maar ik kan je verzekeren dat iets wat niet tastbaar is zeker kan werken! Kirsten Beukenhorst uit Veenendaal.

Timo Kroes, 22 november 2017

26 nov 2017

Vanaf eind september 2017 kom ik regelmatig in Zoutkamer Veenendaal en kan nu zeggen dat ik het als zeer positief ervaar. Heb al jaren last van COPD Gold 2 tot 3 en merk nu dat ik meer lucht heb en mij helemaal qua conditie beter voel. Op 10 november jl. ben ik voor controle bij de longarts geweest en hoef pas over 9 maanden terug te komen. Het is natuurlijk niet zo dat COPD te genezen is, maar mijn longfunctietest was duidelijk beter. Ook de ontvangst van Marian, Hetty en Wilma is altijd prettig, het zijn prima gastvrouwen. Bij binnenkomst wordt al direct koffie of thee aangeboden. Ik zie ook iedere keer weer nieuwe mensen komen, vooral door mond op mond reclame. Geweldig dat er binnen één jaar tijd al 10.000 bezoekers zijn geweest. Dames, ga zo door en op naar de 20.000, maar houd voor mij wel een stoel vrij. Timo Kroes

Corry, 10 november 2017

18 nov 2017

Mijn naam is Corry. Ik heb al 4 keer met longontsteking in het ziekenhuis gelegen dit jaar. Op 26 juni ben ik uit het ziekenhuis gekomen met 24 uur zuurstof per dag. Sinds ik in Zoutkamer Veenendaal kom 2 keer week, heb ik niet meer in het ziekenhuis gelegen en geen dokter nodig gehad. Van de longarts mag ik al 6 uur per dag van de zuurstof af. Ook ben ik blij dat ik geen Prednison en antibiotica meer heb gehad. Tevens heb ik meer energie en conditie gekregen, dus Zoutkamer Veenendaal is voor mij een hele grote verbetering. De eerste keer wist ik niet wat mij overkwam, voelde voor het eerst de zuurstof door mijn neus gaan, dus die is ook weer goed. Ik raad het mensen met klachten echt aan, het is voor je eigen gezondheid de moeite waard!

Saskia, november 2017

07 nov 2017

De diagnose werd 8 jaar geleden gesteld: "COPD gold 1". Sinds december 2016 bezoek ik Zoutkamer Veenendaal. Normaal gesproken ga ik één maal per week naar de Zoutkamer. Zo nodig vaker. In februari 2017  na een longontsteking is er een spirometrie (longfunctiemeting) gedaan. Daarna opnieuw in april nog een meting. Bij mijn controle in oktober is de diagnose bijgesteld. De status is nu astma. Bij de laatste twee longfunctiemetingen bleek na het nemen van Ventolin dat de blokkade in de longen was opgeheven. Dit gebeurt niet bij longemfyseem of COPD. Conclusie, de Zoutkamer heeft eraan bijgedragen dat de blokkade na 8 jaar aanwezig te zijn geweest opgelost is. Doorgaan met de Zoutkamer dus. Ik ben in jubelstemming. Saskia

Ria van Rooij, 2 november 2017

07 nov 2017

Beste Marian en Teus, Wilma en Hetty. Na iets meer dan een maand regelmatig bezoek aan jullie Zoutkamer is het tijd om te laten weten hoe blij ik ben met jullie. Vanaf de 1ste dag merk ik het verschil. Ik kwam omdat ik weinig lucht had en veel moest hoesten, ook 's nachts. (Ik ben wel wat gewend qua allergieën, gewrichtsklachten, ontstekingen en vooral vermoeidheid). Meteen voelde ik verandering in kleine gewrichten, vooral vingers en tenen. Even later bleef het hoest (bijna) weg. Nu verbeeld ik me dat ik sneller herstel van vermoeidheid. Heerlijk. Ik gebruik veel minder allergietabletten, die de jeuk in de keel, oren, neus en ogen in bedwang moest houden. Wat een uitgebreid resultaat met minder medicijnen! (Beetje onsmakelijk detail: de vieze zoetige dikke slijm van ophoesten is veranderd in een klein bolletje zoutig, doorzichtig gezond spuug.). Inmiddels mijn 2e maandabonnement afgesloten, want zelfs als er niets meer verbetert wil ik graag deze gezonde energie in stand houden. En niet onbelangrijk: het helpt wel mee dat de ontvangst zo hartelijk is en de met ruime uitleg en aandacht, in een schone ruimte met ook nog koffie.... letterlijk én figuurlijk een verademing! Hartelijk voor jullie inzet en lieve groet, Ria

Adrie Osnabrugge, 18 oktober 2017

17 okt 2017

18 oktober 2017 Lieve Marianne, Hetty en Wilma, Wat ben ik blij dat ik de kans heb gekregen om gebruik te maken van de Zoutkamer. Het is al fijn om bij jullie binnen te stappen, altijd staat er koffie en thee klaar, altijd opgewekt en aardig! Even een fijn gesprek voor of na de sessie in de Zoutkamer! Heb heel veel baat bij de sessies, ik ga meestal 2x soms 3x in de week, doe dit sinds een half jaar, het heeft  mij heel veel gebracht! Ik heb deze zomer geen last van hooikoorts gehad, mijn psoriasis is ook stukken minder, krijg meestal in september last van een luchtweginfectie dat is nu ook niet gebeurd. Slaap ook beter doordat mijn luchtwegen opengaan, vooral mijn neus zat altijd verstopt, ik gebruikte altijd neusspray, die heb ik nu niet meer nodig. Ik heb ook een Puff voor astmatische klachten die heb ik nog wel nodig, maar gebruik hem nog maar 1x per dag en dat was voorheen 2x per dag. Ik zit op een koor en kan nu veel langer de laatste noot uithalen wat voorheen niet lukte. Het allerbelangrijkste is nog dat ik  veel meer energie heb gekregen. Waardoor ik  ook een waardevoller leven kan leiden!! Dames van de Zoutkamer heel erg bedankt, ook voor jullie gastvrijheid!! Liefs Adrie Osnabrugge,

Annie van de Pol, 25 september 2017

28 sep 2017

Mijn jaar in de Zoutkamer. Vorig jaar 1 september 2016 heb ik mijn gratis proefsessie gehad in de Zoutkamer en vanaf die datum zeker 3x per week geweest. Al  vrij snel had ik in de gaten dat ik wat harder ging zwemmen, mijn algehele conditie verbeterde en daar was ik heel erg blij mee. Ook de lange natte winter van 2016/2017 voor mensen met longproblemen geen feest, ging makkelijker dan voorgaande jaren.  Al vroeg in oktober heb ik griep gehad, maar daarna tot aan april de winter aardig doorgekomen en als er al een verkoudheid langskwam was ik dat met  een week hoesten en proesten ook wel weer door. En toen kwam mei 2017 en als je het dan helemaal niet meer verwacht!!!!.......dan gebeurt het….begin mei verschrikkelijk benauwd……..en ook naar de huisarts. Na de eerste controle van  hartslag en saturatie wachtte mij een verrassing, Hartslag normaal en saturatie van 97!!!! …….dit is normaal gesproken bij mij niet hoger dan 94 en dat is voor een COPD patiënt goed. Dus 97 is uitzonderlijk goed!!!! Lichaam was niet echt in de stress. Wel hoorde de huisarts een hartruis en dat moest verder uitgezocht worden. Gelukkig liep dit met een sisser af en voorlopig alleen een jaarlijkse controle. Met de saturatie van 97, het mooie weer in mei, ben ik weer begonnen met fietsen en dat gaat goed. De kleine stukjes naar mijn werk, naar de zoutkamer en een boodschapje in winkelcentrum De Ellekoot zijn afstandjes die ik nu met de fiets doe in plaats van met de auto. Ook het zwemmen gaat  zeer voorspoedig en in augustus voor het eerst sinds 2011 weer eens 100 baantjes achter elkaar gezwommen. Met vakantie zijn we 8 dagen naar Curaçao geweest en heel eerlijk gezegd hoeft het van mij geen 30 graden of hoger te zijn, maar mijn man vindt dit wel lekker. Vorig jaar in Italië heb ik veel last gehad met klimmen ook omdat daar de temperaturen hoog waren. Dit jaar was ik dus benieuwd hoe dit zou gaan. We hadden een mooi resort boven aan de Jan Thiel Baai ongeveer 10 minuten lopen naar het strand. Heen gaat dat best want dan loop je naar beneden, maar aan het einde van de dag mag je de hucht weer op en daar kan ik dan letterlijk als een berg tegenop zien.  Maar uiteindelijk moet je toch terug en ik zei al tegen mijn man “hier zie ik echt tegenop” maar hij zegt dan “Joh kalm aan en we stoppen gewoon een paar keer” en dat is iets wat ik dus verschrikkelijk vind, het niet kunnen doorlopen en dan weer moeten wachten tot je weer op adem bent gekomen. Zo gingen we dus op weg vanuit de Jan Thiel baai omhoog naar ons resort………en in 1 keer helemaal kapot bovenaan maar had niet hoeven stoppen. Zelfs mijn man vind dat ik meer lucht heb. (Je kunt duidelijk meer). Helaas ben ik na de vakantie snipverkouden geworden en heb nu last van een vastzittende hoest, maar ook nu merk ik dat ik meer lucht heb. Had ik begin mei 4 pufjes per dag nodig, ik zit er nu op 2 pufjes. Ik ga dus voor mijn volgende jaar in de Zoutkamer. Groetjes Annie van de Pol  

Nel Kramer, 15 augustus 2017

28 sep 2017

Sinds september 2016 bezoek ik Zoutkamer Veenendaal. Ik zit (zat) 24 uur per dag aan de zuurstof. Eind januari heb ik voor het laatst in het ziekenhuis gelegen. Daarvoor lag ik iedere maand tot anderhalve maand met een longontsteking in het ziekenhuis. Gemiddeld 10 tot 18 dagen lag ik daar. Dankzij de Zoutkamer gaat het een stuk beter. Ik kan nu bijna de hele dag ZONDER DE ZUURSTOFFLES. Ook heb ik inmiddels al weer 2 kilometer gewandeld zonder zuurstoffles, iets wat ik al heel lang niet meer kon. Aan het begin ben ik iedere dag naar de Zoutkamer Veenendaal geweest. Dit is 34 kilometer heen en 34 kilometer terug. Nu ga ik nog 2 keer per week naar de Zoutkamer. Mijn hele leven is hierdoor veranderd. Een veel mindere belasting voor mijzelf, maar ook voor mijn familie. Dankzij de Zoutkamer heb ik niet meer in het ziekenhuis gelegen.

Anka, september 2017

11 sep 2017

Met veel plezier ben ik de afgelopen maand bij Zoutkamer Veenendaal geweest. Vooraf hoestte ik veel en nu nauwelijks meer. De sfeer is ook fijn en ontspannen.

Anneke, september 2017

11 sep 2017

Ik ben zeer tevreden over Zoutkamer Veenendaal. Niet alleen over de dames maar vooral over mijn gezondheid. Wat ben ik vooruit gegaan. Vanaf het moment dat ik in Zoutkamer Veenendaal kom heb ik géén bronchitis en géén longontsteking meer gehad, veel minder hoesten en dus ook géén antibiotica. De zomermaanden heb ik om de maand een maandabonnement genomen en dat gaat prima. Wat een uitkomst!

Anita, augustus 2017

11 sep 2017

Mijn hele leven  heb ik al constitutioneel eczeem ( het zit in de familie), de ene periode meer dan de andere. Na 10 jaar nauwelijks klachtenvrij  begon het 2 jaar geleden weer enorm toe te nemen. Erg veel jeuk, opgezette rode huid, ook goed zichtbaar in mijn gezicht en op mijn handen. Hormoonzalf werkte niet meer. Goed op mijn "allergische"dieet letten hielp wel om het niet te verergeren, maar niet om het beter te krijgen. Ik werd er dagelijks op aangesproken door onbekenden in winkels en op straat. Sinds ik in januari 2017 begonnen ben in Zoutkamer Veenendaal (5x per week) had ik al vrij snel minder jeuk en minder lang. De vurigheid en het opgezette van mijn gezicht nam langzaam af. Ik smeerde veel minder hormoonzalf. De zalf werkte weer beter. Mijn huid is steviger. Na een maand of vier begonnen mijn handen er beter uit te zien. Minder wondjes, minder krabschade en een steviger huid. Erg leuk om dit terug te horen van mensen, zowel van mijn familieleden als van mensen die mij minder vaak zien. Wat ook opvalt is dat de huid van mijn gezicht er veel sneller weer goed uitziet na een jeukpartij. Sinds kort ben ik begonnen met zoutbaden, niet mijn grootste liefhebberij, maar het scheelt wel minder jeuk. Op straat en in de winkels gaan de praatjes met onbekenden nu over andere onderwerpen. Het "zouthappen" met de Soledrinkkuur van KönigsSalz bevalt ons als gezin goed. We nemen meestal deze oplossing voor het warme eten. Al met al hoopgevende resultaten! De persoonlijke betrokkenheid van zowel de dames van Zoutkamer Veenendaal als van de medebezoekers op elkaar is heel fijn! Dat mag ook gezegd worden!

M. van Doorn, 29 augustus 2017

11 sep 2017

Gedurende 10 jaar had ik eczeem tot ik naar Zoutkamer Veenendaal ging. Nu ben ik schoon!! Niet te geloven maar waar!

Anneke van den Ham, 28 augustus 2017

11 sep 2017

Deze week mijn dochter geholpen in haar nieuwe huis. Dankzij een keer extra naar Zoutkamer Veenendaal ( nu vier keer in plaats van normaal drie keer per week). Door te blijven gaan gedurende het hele jaar gebruik ik ook minder medicijnen en kan ik blijven oppassen op onze kleinzoons.

René Bouwman, 26 juli 2017

26 jul 2017

Mijn naam is René. Ik heb COPD Alfa 1 GOLD 4, dus in één woord gezegd: eindfase!! In 2016 heb ik verschillende keren in het ziekenhuis gelegen. Veel Prednisolon en  antibiotica kuren gehad en vast zuurstof gedurende 24 uur per dag. Sinds ik in januari 2017 de zoutkamer ontdekte via het internet, komen wij in Zoutkamer Veenendaal. Mijn ervaring de eerste acht keer, waarbij ik één keer per week ging, merkte ik niet veel alleen dat ik veel slijm ophoestte. Daarna ben ik drie keer per week naar Zoutkamer Veenendaal gegaan en toen gebeurde er iets. Ik voelde mij prettiger en kon zomaar een uur of wat zonder extra zuurstof. Er zijn dagen bij dat ik weer de deur uit kan. Iets wat al meer dan een jaar niet meer kon. Dit jaar de laatste keer in januari in het ziekenhuis gelegen. De ontstekingen zijn bijna nihil!! Dus minder kuurtjes, bijna geen. Natuurlijk heb ik mindere dagen, maar mijn leven is ondanks dat ik niet meer beter kan worden toch wel aangenamer geworden. Ik kan weer meer doen en hoop echt met heel mijn hart dat dit eerdaags voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt door middel van een vergoeding door de Zorgverzekering. Nu moet je dit zelf betalen, maar zie bij mij het bewijs, het remt de ontstekingen!! Lieve medewerkers van Zoutkamer Veenendaal jullie zijn geweldig en heel meelevend met de mensen en wat een gastvrijheid. Koffie voor en na de sessie. En hoe jullie de mensen oppeppen. Ik hoop dat veel medepatiënten dit zullen lezen. Trek de stoute schoenen aan en ga hier naartoe. Het maakt het u zelf zoveel gemakkelijker. Deze mensen steken er hun hart en ziel in. Ze hebben goede aanbiedingen voor mensen met een krappe beurs, omdat ze graag de mensen willen helpen! Nogmaals de moeite dik en dubbel waard. Dames van de Zoutkamer niet alleen ik, maar mijn hele gezin is dolgelukkig dat wij dit adres gevonden hebben en kijken uit naar de keren dat we kunnen gaan. Zoveel verandering, zoveel aangenamer. Genezen kan niet, maar het leven is wel draagzamer geworden. Dames bedankt!!! René Bouwman, Arnhem    

Henk Dekker, 25 juli 2017

26 jul 2017

Omdat ik COPD heb en dus kortademig ben, raadde een kennis mij aan om eens naar de Zoutkamer te gaan. Ben op gesprek geweest en een proefsessie gedaan, daarna heb ik gelijk een maandkaart genomen waarmee ik onbeperkt mocht komen. In totaal ben ik 14 keer geweest en na 4 keer zei mijn vrouw al dat ik minder snel moe was en dat ik ook makkelijker ademde, omdat ik minder hijgde na een inspanning. Mijns inziens heb ik zeker 25% tot 30% meer lucht. Nu ga ik eerst met vakantie, maar als ik na die tijd weer een terugval heb zal ik zeker teruggaan. Graag wil ik nog iets zeggen over de gastvrouwen, deze dames weten veel over de werking van de Zoutkamer en lichten je daar heel goed over in. Er is maar één woord voor, het zijn topdames, niets moet alles mag. Ze zijn gastvrij (koffie is klaar) en zeer behulpzaam. Dames van de Zoutkamer, ik vind het top en wens jullie veel plezier met het begeleiden van uw klanten. Prociat.

Suzanne Erdbrink, 23 juni 2017

23 jun 2017

Wat een fijne plek met medewerkers die hart hebben voor wat ze doen. Betrokkenheid, gastvrijheid en meedenken met je problemen. Ik kom met enige regelmaat en mijn luchtwegproblemen lijken over te gaan. Ik slaap beter, heb overdag meer energie, kan medicatie minderen en ook mijn huid wordt rustiger. Kortom, ik kom met veel plezier voor vermindering van mijn klachten, maar ook voor ontspanning en tijd voor mijzelf.

Rob W. Wolters, 19 juni 2017

20 jun 2017

Sinds meer dan een jaar wordt ik geplaagd door jeuk; net alsof er constant vlooien en luizen over mijn lijf lopen en krabbelen en soms zelfs bijten. Krabben mag niet dan wordt het alleen maar erger van, zegt men, maar houd dat maar eens tegen. Ik word midden in de nacht wakker, omdat ik me tot bloedens toe zit te krabben. Bloedvlekken in alle shirts, overhemden en kussenslopen. Dit is met name op de borstkas, mijn rug en dan natuurlijk net tussen de schouderbladen, op mijn armen zowel de boven- als de onderkant. Niet te vergeten de dijen en billen. Ik ben diverse keren naar de huisarts geweest en heb verschillende medicijnen gehad: geen ervan werkt echt. Een dagje wat rustiger, maar dan begint het weer soms met terugwerkende kracht. Bij de dermatoloog geweest en eczeemzalf (hormoonzalf) gehad: dat moest op de plekjes gesmeerd worden. Het helpt wel en het wordt wel steeds minder, maar er komen ook steeds nieuwe plekken bij. In de hoofdharen zalf smeren gaat niet; dus daarvoor vloeibaar gekregen. Helpt wel, maar veel trager dan de eczeemzalf. Vrienden adviseerden me om eens  Zoutkamer Veenendaal te proberen. Zij hadden kennissen met psoriasis en die waren erbij gebaat. Baat het niet.... dus ik erheen. Begeleidster Hetty wist zeker dat het zal helpen, maar kon natuurlijk niet garanderen dat het volledig over zou gaan. Mocht meteen meedoen aan een gratis proefsessie. Na afloop was mijn heesheid voorbij, dus wilde ik meer uit proberen. Kon na 2 weken al zeggen dat het een stuk minder is: helaas niet altijd, maar heb nu 's nachts blokken van 3 uur dat ik blijf slapen en alleen wakker word omdat ik moet plassen. Meestal val ik daarna weer in slaap, maar wel 2x per week lig ik daarna echter uren te krabben. Ik moest van Hetty ook 3 keer per 2 weken in een zoutbad. Had nog nooit in dat bad gelegen en die is al van 2000. Het bad wilde eerst zelfs niet doorlopen, nu wel weer met hulp van de loodgieter. Dat was even wennen: lig je een kwartier stom te liggen in een zoutbad dat enigszins prikt (vanwege al mijn krabwondjes). Maar .. .. na 2 keer waren de meeste wondjes en dus ook die bloeddruppeltjes weg. Heb nu geen nieuwe vlekken in de kleding erbij gekregen. De ene dag is de andere niet, maar heb het gevoel dat ik er baat bij heb. Ik zal daarom nog een poosje blijven volhouden. Krab nog wel veel, maar stukken minder dan 4 weken geleden.

Rienk van der Meulen, 8 juni 2017

08 jun 2017

In de winterperiode ben ik in de Zoutkamer geweest. Dat heeft mij erg goed gedaan. De zomerperiode hoest ik minder dus ik ga (even) stoppen. De ontvangst was altijd vriendelijk. Bedankt!

Oma Corrie over kleindochter Elin (2 jaar) 8 juni 2017

08 jun 2017

Mijn kleindochter van bijna 2 jaar is 5x in de Zoutkamer geweest en daarna is het eczeem verdwenen!

Annie van de Pol, 24 mei 2017

04 jun 2017

Bij de huisarts geweest en hij heeft mijn zuurstofgehalte opgemeten. Ik kom nooit boven de 93 of 94%. Nu 97%!! Ik ga mijn abonnement verlengen!!! Zo blij mee!!!!

Bert van Garderen 19 mei 2017

04 jun 2017

Vanaf september 2016 erg veel slijm en ontstoken bijholten. Erg kortademig. Ik ben drie keer per week in de Zoutkamer geweest. Het heeft het slijm grotendeels opgelost. De luchtwegen werden langzamerhand schoner! Hier ben ik erg blij mee! De Zoutkamer was een verademing. Kan ik een ieder aanraden om te proberen en te ervaren!

Paula Jordaan, 16 mei 2017

17 mei 2017

Na maanden hoesten en van alles geprobeerd te hebben hoorde ik van een collega over de Zoutkamer. Zij had zoveel baat bij de Zoutkamer dat ik dacht, baat het niet dan schaadt het ook niet! Maar tot mijn opluchting is het hoesten nu veel minder. Na een keer of negen merkte ik dat het steeds beter ging. Ik hoest bijna niet meer! Blijf zeker de Zoutkamer bezoeken!

Vader van Joep ( 2 jaar) 13 mei 2017

17 mei 2017

Mijn zoon heeft last van eczeem en werd  's nachts wakker van de jeuk. Sinds we één keer per week naar de Zoutkamer gaan slaapt hij door en is hij niet meer onrustig van de jeuk!

Oma van Daphne van Veldhuizen, 10 mei 2017

17 mei 2017

Daphne (5 jaar) heeft goed baat bij de Zoutkamer. Na diverse longontstekingen en ziekenhuisopnamen gaat het nu prima. Hopelijk blijft dit zo.  

Hennie de Kievid, 29 april 2017

17 mei 2017

Ik kwam met klachten die op een longontsteking leken. Na 3 sessies had ik al resultaat en nu ben ik van mijn klachten af. Dit is echt TOP!

Carla, 20 april 2017

17 mei 2017

Heb veel last gehad van jeuk op mijn armen. Na 12 sessies in de Zoutkamer voelde ik al bijna niets meer. Ik heb er veel baat bij gehad.

Ilse 12 april 2017

17 mei 2017

Last van fruitallergie of intolerantie. Had weer teveel fruit gegeten. Mijn slijmvliezen zetten dan op en ik krijg last van vastzittend slijm. Ik ben hier een maand geweest en heb ervaren dat ik sneller herstelde en ik heb het idee dat ik meer longinhoud heb. Ademhalen gaat gemakkelijker. Had ook last van pijn op borstbeen, waarschijnlijk van te hoge ademhaling. Dat is gelukkig weg. Al met al heerlijk zo'n kuurtje.

Esther en Jesse

05 apr 2017

Na veel slijm in de keel en moeite met praten, slikken als gevolg van astmatische bronchitis. De Zoutkamer in Veenendaal als tip gekregen. Na ongeveer 10x de Zoutkamer te hebben bezocht, nu nagenoeg van mijn slijmklachten af! Het is wel aan te bevelen minimaal 2 keer per week te gaan ter onderhoud.   Mijn zoontje heeft eczeem in zijn nek. Ik heb ruim anderhalve maand de Sole creme (zoutcreme) gebruikt en hij heeft hier meer baat bij dan andere baby creme. Nu komt hij ook in de Zoutkamer  

Ontslagen bij de Longarts

22 mrt 2017

Op 22 maart jl. hebben wij  twee van onze cliënten in het zonnetje gezet, omdat zij ontslagen zijn bij de longarts. Beide dames liepen bij verschillende longartsen in Ziekenhuis De Gelderse Vallei Ede. De ene bezoekt Zoutkamer Veenendaal sinds de opening in september 2016. Zij heeft longproblemen, is astmatisch en kampt in het najaar/winter altijd met de nodige bronchitis en andere luchtweginfecties. Sinds september heeft zij GÉÉN bronchitis of andere luchtweginfecties  gehad. Haar longfunctie is verbeterd. GÉÉN Prednison kuurtjes of penicillinekuurtjes gehad. Vorig jaar, met haar baan als onderwijzeres, heeft zij vele dagen (6 weken) ziekteverzuim gehad. In deze afgelopen periode heeft zij alle dagen kunnen werken. De tweede dame is sinds november jl. cliënt bij ons. Ook zij kampte in het najaar/winter met dezelfde luchtwegproblemen zoals bronchitis en luchtwegontstekingen. Ook aan haar zijn de Prednison kuurtjes en penicillinekuurtjes voorbij gegaan. Haar longfunctie was dusdanig verbeterd dat de longarts tegen haar zei: “Ik moet eerst even kijken of u het echt bent”.  Ook zij hoeft niet verder onder behandeling bij de longarts. Beide dames geven aan wat een verlichting dit voor hun zelf geeft, maar ook veel minder belasting voor partners en kinderen. Dit schreef Marian van Manen van Zoutkamer Veenendaal

Gijb van Otterlo

27 feb 2017

Een aantal maanden geleden las ik een artikel in één van de plaatselijke kranten over een Zoutkamer. Na wat verder lezen was mijn interesse al snel gewekt en ik kwam erachter wat een Zoutkamer is, welke effecten die kan hebben op mensen met ernstige longaandoeningen. Daar mijn vrouw één van deze patiënten is heb ik direct een bezoek gebracht aan deze Zoutkamer en werd mij verteld wat voor positieve invloed de Zoutkamer heeft op mensen met een longaandoening en hoe dit werkt. Direct daarna heb ik een afspraak gemaakt en mijn vrouw maakt nu gedurende twee maanden gebruik van de Zoutkamer. Eén van de belangrijkste resultaten bij haar is tot nu toe, dat het slijm wat vast zit door haar ziekte, door deze behandeling veel dunner is geworden, waardoor zij het gemakkelijker kan ophoesten en de longinhoud daardoor wat groter gaat worden. Dit komt dan weer ten goede aan haar benauwdheid. Daarom wil ik iedereen die met deze problemen kampt, ga naar de Zoutkamer en neem de proef op de som. Veel andere mensen die ik daar ontmoet zijn enthousiast over deze behandeling en voelen zich er stukken beter door. Daarom mijn advies aan mensen met longklachten, maak een afspraak met de Zoutkamer en ervaar dan wat het ook voor u kan betekenen.

Hannie

27 feb 2017

Na langere tijd last te hebben van gezwollen neusslijmvlies en verstopte holtes besloot ik tot een aantal sessies in de Zoutkamer. Direct na de eerste sessie had ik al meer lucht en kan ik ook beter door ademen. Ik slaap ook beter. Na vijf keer geweest te zijn ben ik nu zover dat ik het even kan aankijken. Zo nodig weet ik waar ik zijn moet.

Brenda Zachariasse

22 feb 2017

Met hooikoorts en uitdrogingseczeem (waardoor heel veel jeuk en slechte huid) toch maar eens de Zoutkamer geprobeerd. Al na één keer voelde ik dat mijn neus veel verder open was. Een maandabonnement genomen en na ongeveer anderhalve week was mijn jeuk weg en werd mijn huid weer glad. Na twee weken hoefde ik geen zalf meer te smeren. Nog een voordeel, heerlijk relax 50 minuten in de stoel liggen.

Elsbeth Bos

09 feb 2017

Een sessie om uit te proberen in verband met nasleep van verkoudheid en jaarlijks terugkerende hooikoorts: Ik voelde na een kwartiertje echt een opening van mijn luchtwegen aan de linkerkant tot diep van binnen. Het laatste kwartiertje begon ook de andere kant te werken. Dus: Voor herhaling vatbaar.

Anja Diepeveen

08 feb 2017

De laatste week van mijn maandabonnement is ingegaan. Ik ben hier gekomen aan het begin van mijn jaarlijkse “weken van ellende”, veroorzaakt door ontstekingen in al mijn holtes. De druk voelde ik al aardig, maar na de tweede sessie van de Zoutkamer nam dit al af! Wat een uitvinding! Geweldig! Ik heb nu nergens geen last meer van en sluit mijn maandabonnement af. In november of december hoop ik weer terug te komen. Bedankt voor de begeleiding!

Jacqueline Rosendaal

28 jan 2017

Een flinke voorhoofdsholte ontsteking veroorzaakte afgelopen week erge hoofdpijn, waardoor ik niet in staat was te werken. Mijn voorhoofd en de neus zaten helemaal verstopt en de hoofdpijn was onhoudbaar. Na 4 dagen achter elkaar een sessie in de Zoutkamer is het resultaat fantastisch. Ik kan weer door mijn neus ademhalen. De hoofdpijn is bijna weg. De komende dagen meld ik mij nog een keer. De Zoutkamer! Wat een uitkomst!

Meike

27 jan 2017

Nog steeds enorm tevreden! En mijn griep heel gemakkelijk doorgekomen! Geen ziekenhuis, geen doctoren en geen extra medicatie!

Lisette de Jong

26 jan 2017

Al een paar maanden geen bronchitis meer gehad. Ik heb echt baat bij de behandelingen. Ben heel tevreden en ben vooral onder de indruk van de gastvrijheid van Marianne en Hetty. Wat een vriendelijke dames en zo meelevend. Echt fijn om naar de Zoutkamer te gaan.

Peter Winters

25 jan 2017

Sinds september geen Beclomethason en zure oordruppels meer gebruikt. Scheelt enorm in apothekers- en dokterskosten en de Zoutkamer helpt werkelijk wonderbaarlijk.

Annie van de Pol schrijft brief aan Zilveren Kruis

25 jan 2017

Brief aan Zilveren Kruis die onze Zoutkamer Veenendaal bezoekt op 25 januari 2017 Geachte heer, mevrouw   Vandaag bent u  op bezoek bij de Zoutkamer in Veenendaal. Een belangrijke dag voor Marian en haar medewerkers Hetty en Wilma. Ik heb begrepen dat u vandaag bij onze Zoutkamer op bezoek bent om u een mening te vormen over het opnemen van deze therapie in de zorgverzekering. Helaas ben ik niet in staat om aanwezig te zijn, maar wil u middels deze brief graag over mijn eigen ervaringen, maar ook wat ik tijdens mijn bezoeken hoor en zie van andere bezoekers vertellen.   Mijn naam is Annie van de Pol, ik ben 56 jaar en voormalig kankerpatiënt (borstkanker), ik heb tijdens de behandelingen chemotherapie, een operatie en bestralingen ondergaan. Voordat ik borstkanker kreeg, was ik na zware inspanning (klimmen, traplopen) benauwd, helaas zijn deze klachten na bovenstaande behandelingen verergerd.   Ik had op internet al eens gelezen over een Zoutkamer en had toen al het idee dat dit iets voor mij zou zijn. Afgelopen augustus 2016, na een bezoek aan Albert Heijn zie ik tot mijn stomme verbazing dat winkelcentrum de Ellekoot een Zoutkamer krijgt, voor mij bijna om de hoek. 1 september 2016 om 10.00 uur was de opening en ik was er om 10 over 10, wilde hier echt alles van weten en had om 18.00 uur mijn  1ste gratis sessie. Ik voelde bij deze 1ste sessie dat ik de lucht dieper mijn  longen in kreeg en ben vanaf her allereerste moment enthousiast geweest over de behandeling.   Vanaf 1 september ben ik 3 x per week in de Zoutkamer te vinden. De 1ste maanden  was het voornamelijk de extra lucht die ik kreeg, daarna merkte ik ook dat ik beter ging slapen. Van minimaal 3 x per nacht wakker worden is dit nu nog maar 1 keer. Tijdens de wintermaanden, toch al een lastige tijd, wanneer je luchtwegproblemen  hebt, lijkt het effect van extra lucht wat weggezakken, maar heb nog geen griep en ernstige  verkoudheid gehad en schrijf dit resultaat toe aan het regelmatige gebruik van de Zoutkamer. Ik kijk uit naar het voorjaar en heb goede hoop dat ik dit jaar met vakanties beter klim en zal kunnen traplopen.   Ook van andere mensen hoor ik  dat ze beter slapen, hun neus schoner is en ze het slijm makkelijker kunnen ophoesten.  Bij de huidproblemen hoor ik ook dat mensen er makkelijker van worden.  Ook het `verplichte´ uurtje rust is zo ontspannend en daarmee een aanrader voor iedereen.   Uiteraard zijn aan deze behandeling kosten verbonden, die voor heel veel mensen toch uiteindelijk een brug te ver zijn. Ikzelf ben begonnen  met een 20-rittenkaart van € 350,00 en heb momenteel een halfjaarabonnement van € 100,00 per maand. Deze kosten  zijn voor mij nu geen probleem, maar veel mensen die de Zoutkamer bezoeken moeten er andere dingen voor laten en juist voor deze groep mensen die echt in hun gezondheid willen investeren is het zo belangrijk dat zij kunnen rekenen op hun zorgverzekeraar. Marian en haar medewerkers Hetty en Wilma doen wat ze kunnen, er zijn zelfs mensen die er ernstig aan toe zijn, die gratis gebruik mogen maken van de Zoutkamer. Zelfs met de Kerst gingen ze open voor een mevrouw die tegen longontsteking aan zat en hebben haar uit het ziekenhuis kunnen houden en wat een voordeel is dat voor de zorgverzekeraar.   Ook de hartelijkheid, de passie en liefde voor mensen wil ik noemen , je verhaal kwijt kunnen is ook van onschatbare waarde. Ik hoop dat u na uw bezoek net zo overtuigd bent als wij bezoekers dat zijn.   Vriendelijke groet, Annie van de Pol

Connelie Overeem

23 jan 2017

Al van kleins af aan loop ik te tobben met eczeem. Mijn hele lichaam zat onder de plekken en ben het ziekenhuis in en uit gelopen. Zalfje hier en daar, maar ik groeide er nooit overheen. Telkens zwaardere hormoonzalf kreeg ik mee. Toen ik hoorde van de zoutkamer heb ik me laten informeren wat het precies inhield. Dit leek me zeker de moeite waard. Ik was een paar weken bezig en mijn huid werd al een stuk rustiger. In december ben ik niet zo vaak geweest en merkte gelijk dat mijn huid onrustig werd en mijn plekken werden steeds erger. Toen ben ik in januari weer 2 keer in de week gegaan. En mijn huid is heel rustig. Ik heb in al die jaren geen kloven meer en geen pijn meer aan de plekken. Want ze zijn eindelijk dicht en het geneest rustig. Ik ben al een heel lang niet meer zo 'schoon' geweest. Ik ben zeer tevreden over de zoutkamer en zou mensen met eczeem zeker naar de zoutkamer doorverwijzen!

Meike Akkersdijk

21 jan 2017

Vandaag met z'n allen naar de zoutkamer, ik met griep maar waar ik normaal met flink wat medicatie en ziekenhuis bezoeken de griep moet bestrijden lukt het me nu zonder en ik kom er veel makkelijker doorheen! Ik voel me veel sterker waardoor ik dus ook tijdens een griepje veel minder zwak ben! Mijn zoontje was heel verkouden en ging ook mee en helpt hem ook weer opgelucht te kunnen ademhalen ?!! Nog steeds enorm tevreden. En mijn griep héél makkelijk doorgekomen! Geen ziekenhuis, geen doctoren, geen extra medicatie!

Jacqueline Rosendaal

21 jan 2017

De voorhoofdsholteontsteking van Jacqueline is snel opgelost: "Het voorhoofd en de neus zaten helemaal verstopt en de hoofdpijn was onhoudbaar. Ik heb nu drie dagen achter elkaar een sessie gedaan in de zoutkamer. Het is fantastisch. Ik kan nu al weer door mijn neus ademhalen". We zijn heel blij met iedereen die we kunnen helpen. Zegt 't voort en help elkaar aan meer lucht!

Joop Klarenbeek en Margot Klarenbeek-Vink

20 jan 2017

Ieder jaar wanneer de winter invalt word ik (Joop) geconfronteerd met voorhoofdsholteontsteking en bronchitis , ondanks het dragen van een das en pet. Het gevolg, slechte nachtrust en veel bezoek aan huisarts ,kno arts , foto’s van de longen e.d. Margot tobt al ruim 2 jaar met chronische hoest het hele jaar door. Ook hier ettelijke bezoeken aan huisarts en ziekenhuis. Bij het laatste bezoek aan de huisarts werd ons medegedeeld , dat diverse patiënten uit zijn praktijk met dezelfde klachten , na een bezoek van enkele keren aan de zoutkamer, direct een verbetering van de klachten hebben ervaren. Ook wij zijn nu vanaf 21 november jl. 3 maal per week ( Maandag ,woensdag en vrijdag) in de zoutkamer gedurende 50 minuten per keer , totaal 12 keer behandeld. Bij mij (Joop) sloeg de behandeling na 3 keer gelijk aan. Geen benauwdheid meer bij ademhalen via de neus en geen gebrom op de borst. De slijm in de voorhoofdholten kwam goed los en de nachtrust verliep zonder problemen. Bij mijn vrouw duurde het ongeveer 2 weken en ook hier was in de nacht geen hoesten meer en worden de hoestbuien steeds minder, gevolg grote verbetering van de nachtrust. We hebben een maandabonnement voor €. 125,00 per persoon. Je kan dan elke werkdag gebruik maken van de zoutkamer gedurende 50 minuten. Zoals het er nu voorstaat zullen we de wintermaanden gebruik blijven maken van deze behandeling. Onze zorgverzekeraar Zilveren kruis staat er bekend om , positief te staan tegenover nieuwe methoden. We hebben beide nota’s dan ook naar hen toegezonden met het verzoek om ons financieel mee te helpen om dit tot een goed einde te brengen, om dat de kosten van huisarts en ziekenhuis dan niet meer worden gemaakt. Dan maar hopen op een positieve bijdrage

Tineke van den Ham

17 jan 2017

Wat een uitkomst “de Zoutkamer”. Heb er erg veel baat bij! Minder benauwd, geen antibioticakuur, geen ziekenhuis opname deze winter! Ik kom 3x per week! Tijdens de sessies doe ik ook ademhalingsoefeningen, heerlijk 50 minuten ontspannen!! Voel me stukken beter, meer energie. Kan 2x per week sporten. Gaat me makkelijker af!. Leve de Zoutkamer!!! P.S. Zelfs na de oud en nieuwjaarsnacht minder last! En …. Geweldig leuke vriendelijke dames en gastvrij!!!!!!

Martine Drenth

16 jan 2017

Longfunctietest was veel beter dan in september. Reden tot ontslag bij de longarts en minder pufjes gebruiken. Ik voel me fitter en ben deze winter nog niet ziek geweest. Leve de Zoutkamer!

Rien van de Velde

06 jan 2017

Geen griepspuit gehaald. Geen inhalator gebruikt, meer lucht, meer open, holtes schoon. Ik heb van alles geprobeerd, niets hielp. Ik kom vanaf oktober in de Zoutkamer en heb nu dit resultaat. Ik ben blij met de Zoutkamer.

Bas van de Weerd

06 jan 2017

COPD medicatie wordt stukken minder gebruikt. Ik voel me fitter en heb meer lucht. Zoutkamer…… uit de kunst!!!

Marry Blokzijl

05 jan 2017

Het is onvoorstelbaar na jaren van tobben met mijn neusbijholte ontsteking. Soms erg en soms minder maar altijd aanwezig!! Nadat ik 2 maanden intensief 4x per week de Zoutkamer heb bezocht ben ik helemaal schoon. Mijn gehoor is heel veel beter en wat voel ik mij nu veel sterker. Het was altijd heel goed om hier te zijn, omdat de mensen die hier werken vanuit hun passie werken. Echt een aanrader!

Joop Kreeft

30 dec 2016

Al vele jaren heb ik een chronische voorhoofd- en midden hoofdholte ontsteking en al 6 keer hieraan geopereerd. Nu na 14 sessies inde Zoutkamer zijn mijn klachten beduidend afgenomen. Van harte aanbevolen dus!!

Hetty Dekker

29 dec 2016

Ik ben 67 jaar, heb astma en loop al 20 jaar van de ene therapie naar de andere. Ben nu 7x in de Zoutkamer geweest en heb beduidend minder klachten, terwijl het herfst/winter is (veel vocht en mist) en dat is normaal de slechtste tijd. Ik ben minder benauwd en hoest minder, heb ook meer energie.

Geha van Leeuwen

12 dec 2016

Mijn leeftijd is 83 jaar. In vroege jaren ging een kennis van mij voor haar reuma naar de zoutmijn-stollen in Oostenrijk. Zij was na 4 weken in de zoutstollen (elke dag) de hele winter bij reuma-pijn vrij en in april kwam de reuma weer terug. In Duitsland zijn er ook veel zoutmijnen en een hele grote 300 meter onder de grond in de Oekraïne. Ik ben vanaf het begin elke week 2 keer in deze “Veense” Zoutkamer Veenendaal geweest en het bevalt mij prima. Ik gebruik de volgende pillen: 1x bloeddruk, 1x bloedverdunner. Heb voor 3 weken de longen laten controleren. Vergeleken met 2013 zijn ze 2% verbeterd Deze was erg verslechterd). De ademhaling heeft ook een grote verbetering. Ik ga ermee door. P.S. Kan nu één uur achter elkaar tennissen.

Nel Kramer

09 dec 2016

Na 15 keer in de Zoutkamer Veenendaal heb ik GÉÉN LONGONSTSTEKING MEER GEHAD. Na het opsturen van een sputumkweek bleek dat ik geen bacteriën in het sputum had. Vorig jaar was het iedere maand raak. Ik ben heel erg blij dat ik dit gevonden heb. Ik ben er erg blij mee! Af en toe heb ik wel de griep onder de leden, maar dit zet niet door dankzij de Zoutkamer. Ook de huisarts is er zeer tevreden meen. Ze zegt: “Mevrouw Kramer hoe kan dit!!” Ze adviseert ook hiermee door te gaan.

Meike

07 dec 2016

Afgelopen week naar de KNO-arts geweest! Beetje spannend want als het nu niet goed zou zijn zoals dat al 2 jaar niet is wilde de KNO-arts mij opereren! Maar hij was erg tevreden, zag er goed uit en dus GÉÉN operatie!! Nog wel even doorgaan met mijn medicatie naast de Zoutkamer en in februari weer terug. GOED NIEUWS DUS!!!

Mary

06 dec 2016

Ik ben erg blij dat deze mogelijkheid er is. Ik ben er vooral ’s nachts al erg op vooruitgegaan. De hoestbuien zijn een stuk minder, niet alleen de Zoutkamer, maar vooral de mensen die dit mogelijk maken helpen hierbij. Bedankt alvast voor de gastvrijheid en mogelijkheden die er voor mij zijn. Hopelijk tot gauw.

Dinie Diepeveen

05 dec 2016

Ik ben met de tweede 10 rittenkaart bezig. En merk al dat het slijm steeds losser gaat zitten. Ook heb ik veel meer lucht. Maar het zou voor de gewone man/vrouw wel fijn zijn als de Zoutkamer Veenendaal in het zorgpakket zou zitten.

Meike

02 dec 2016

Super goede ervaring met de Zoutkamer. Volgende week terug naar mijn KNO-arts en ik ben heel erg benieuwd wat hij zegt! Ik heb meer energie, veel minder klachten en hopelijk voor kom ik een operatie. Ik houd jullie op de hoogte! Als laatste, mijn complimenten voor de gastvrijheid.

Peter Winters

01 dec 2016

Het gaat goed met de oren. Ze gaan open en dus beter horen. Het is heus…. insgelijks met de neus. Dus de holtes vliegen open en zonder/minder medicijnen laten we hopen.

Dorry Hertog

30 nov 2016

Na de eerste maand met een maandabonnement een 2e genomen. De eerste maand voelde ik dat de longen meer “inhoud” kregen. Dieper inhaleren en langer uitademen. Na 18 keer dus een nieuw abonnement en na de 21ste keer komt er zo waar gekleurd sputum uit. De longen zijn zich aan het schoonmaken. Ik ben om.

Ab Rebergen

29 nov 2016

Wat een uitkomst de Zoutkamer. Weer heerlijk vrij ademen door mijn neus, ook maakt het t slijm dunner, waardoor ik het beter kan ophoesten. Al met al het helpt mij erg goed.

Lies Kreeft

25 nov 2016

Huiduitslag wat ik heb is verdwenen. Nadat je een sessie gehad had kreeg ik ’s avonds meer energie. Wat opviel was de ontvangst en behandeling die je kreeg was uitmuntend.

Peter Winters

04 nov 2016

De Zoutkamer een verademing. Slaap beter > meer lucht. Voorhoofdsholte en bijholten gaan nu werkelijk open, snuiten voert nu werkelijk de ongewenste/vastzittende ongerechtigheden af. Oren die normaal om de 2-3 weken moeten worden uitgespoten blijven nu open. Kortom: opluchting en verlichting en geen medicinale bijwerkingen.

Githa Vahlkamp

03 nov 2016

Ik heb last van psoriasis en een aantal reumatische aandoeningen en nog meer andere klachten. Ik ben naar de Zoutkamer Veenendaal gegaan en heb mijn problemen voorgelegd. Zij adviseerde mij om toch eens een aantal weken de Zoutkamer te proberen/. Dat ben ik gaan doen. En … inderdaad … ik boek al resultaat. Mijn huid is rustiger en ik heb het gevoel dat mijn immuunsysteem sterker wordt. Ik heb minder pijnklachten en pijnaanvallen en heb meer energie. Niet altijd natuurlijk…. Maar over het algemeen wel. De dames van de Zoutkamer zijn ook zeer vriendelijk… behulpzaam en meelevend. Ze hebben goede adviezen en kijken ook serieus naar de klachten. Er is altijd een bakkie koffie of iets anders en het is gezellig. Ook hebben ze goede en effectieve artikelen te koop. Ik ben toch blij dat ik daar terecht ben gekomen.

Anneke van den Ham

24 okt 2016

Mijn hoesten kreeg ik maar niet onder controle met medicijnen. Afgelopen winter voor het eerst antibiotica. Na een vakantie in de bergen weer hoesten toen ik thuis kwam. Wat een uitkomst dat in september de Zoutkamer kwam. Wat heb ik daar een baat bij!! En nog lekker dichtbij ook. Ik ga nu weer met meer moed door. Bovendien word je ook zo prettig en goed geholpen. Veel succes met de zaken!!

Henny Jansen

20 okt 2016

Ik heb het als een opluchting gevonden dat ik zo goed kan volhouden met ademhalen. Het was fantastisch, ik hoop het lang vol te houden En aardige mensen.

Oktober 2016 Diana Otten

13 okt 2016

Ook ik heb chronisch ontstoken holtes. Dit betekent dat ik vaak benauwd ben en het gevoel heb door een "vitrage" te ademen. Ook valt regelmatig mijn stem weg. Sinds ik meerdere keren per week naar de Zoutkamer ga, ervaar ik dat ik dieper kan doorademen. Mijn stem is weer normaal en daarnaast merk ik dat de "rust" tijdens een zoutsessie mij mentaal ook goed doet. Dus mijn ervaring tot nu toe is erg positief. Ik heb tot eind 2016 mijn plekje al gereserveerd en daarna overweeg ik een jaarabonnement.

Henny Hutink

13 okt 2016

Ik was een poosje aan het dokteren maar er was geen verbetering. Waar ik vooral last van had was druk op mijn slapen en oren en ik kon heel moeilijk slikken. Toen ben ik bij de Zoutkamer terecht gekomen en toen gebeurde er iets onverwachts. Na 4 keer Zoutkamer gingen mijn voorhoofd en bijholten door. Ik zal jullie de details besparen, maar het was nogal heftig. En nu na 6 keer Zoutkamer gebeurde weer hetzelfde alleen nog veel heftiger. P.S. het slikken gaat ook al beter.

Annie van den Pol

06 okt 2016

Heerlijk ontspannen, val altijd in slaap. Heb ook het idee dat ik meer lucht heb. Ik zwem in ieder geval sneller en dat na 7 sessies.

Annie

26 sep 2016

Doet me goed! Meer lucht, minder benauwdheid. Fijn.

Bellona Bosboom

03 sep 2016

Dit is het! Ontspanning ten top! En ook weldadig. Heb goede hoop voor m/’n allergie. Absolute aanrader. Kom zeker terug.