Ervaring met halotherapie door Koos

Image-Default

Ervaring met Halotherapie;

Ook ik had jarenlang last van longproblemen. Met het verstrijken van de jaren namen deze zodanig toe, dat ik van mijn toenmalige leidinggevende niet meer met de trap naar de afdeling op de derde etage mocht komen, omdat ik dan twintig minuten tot een half uur buiten adem was.

Natuurlijk is hier (uitgebreid-) onderzoek naar gedaan, maar met alle huidige diagnose onderzoeken, inclusief met radioactief materiaal en bronchoscopie is de exacte oorzaak niet vastgesteld en daarmee ook geen afdoende therapie! Ondanks een operatie en diverse medicatie was het behelpen en had ik geregeld een longontsteking en zo vaak dat bijna geen enkele antibioticatherapie meer hielp en ik over moest schakelen op zuurstofondersteuning, waardoor ik bijna de deur niet uit kon. Veel andere mogelijkheden had ik niet. Mijn jongste dochter (apothekersassistente) maakte mij opmerkzaam op de halotherapie van Zoutkamer Veenendaal; ik had hier nog nooit van gehoord, ondanks mijn meer dan 40-jarige ervaring met werken ik de Gezondheidszorg. Mogelijk niet zo vreemd, want zowel mijn huisarts als mijn longarts, ook niet. Sinds april van dit jaar ga ik per week drie maal twee uur naar Zoutkamer Veenendaal; een heel gedoe en forse aanslag op mijn beschikbare tijd, maar het is het waard!

Bovendien; andere mogelijkheden zijn er niet en nooit geschoten is altijd mis!

Sindsdien is mijn weerstand en mijn gezondheid aanzienlijk verbeterd. Natuurlijk hoest ik nog en komt er ook het nodige slijm uit mijn longen, maar dat moet m.i. ook, de “rommel” moet eruit.

Sinds april heb ik geen longontstekingen meer gehad en kan ik zelfs weer wat lopen / fietsen en wat klusjes doen, terwijl in in najaar 2017 twee keer in isolatie opgenomen ben met een moeilijk te behandelen bacterie. Uit een kweek van de longarts bleek in eind april wel een infectie te hebben (pseudomonas), maar deze is zonder aanvullende behandeling en medicatie (ik gebruik wel dagelijks een lage dosis antibiotica) weg- / overgegaan, terwijl hier een antibioticakuur intraveneus met opname voor stond! Ook de longarts stond hiervan te kijken. Ook is in vergelijking met het onderzoek van een jaar geleden, mijn longcapaciteit objectief toegenomen.

Geen opnames meer gehad en ook nauwelijks ondersteunende zuurstof hoeven te gebruiken; heerlijk. Je voelt je een heel ander mens.

Ik ga dus op deze voet door en gebruik de tijd voor luisteren naar muziek en oefeningen; zo snijdt het mes aan twee kanten. Bovendien is het heel gezellig met “de vaste club” en heb ik ook een zoutlamp aangeschaft ter ondersteuning van de Zoutkamer sessies.

Ik kan eenieder met gelijke problemen deze therapie aanraden en hopelijk wordt deze op (redelijk-) korte termijn erkend en door de ziektekostenverzekeringen vergoed.

Wg. Koos, 1953, november 2019.