Annie van de Pol schrijft brief aan Zilveren Kruis

Image-Default

Brief aan Zilveren Kruis die onze Zoutkamer Veenendaal bezoekt op 25 januari 2017

Geachte heer, mevrouw

 

Vandaag bent u  op bezoek bij de Zoutkamer in Veenendaal.

Een belangrijke dag voor Marian en haar medewerkers Hetty en Wilma.

Ik heb begrepen dat u vandaag bij onze Zoutkamer op bezoek bent om u een mening te vormen over het opnemen van deze therapie in de zorgverzekering.

Helaas ben ik niet in staat om aanwezig te zijn, maar wil u middels deze brief graag over mijn eigen ervaringen, maar ook wat ik tijdens mijn bezoeken hoor en zie van andere bezoekers vertellen.

 

Mijn naam is Annie van de Pol, ik ben 56 jaar en voormalig kankerpatiënt (borstkanker), ik heb tijdens de behandelingen chemotherapie, een operatie en bestralingen ondergaan.

Voordat ik borstkanker kreeg, was ik na zware inspanning (klimmen, traplopen) benauwd, helaas zijn deze klachten na bovenstaande behandelingen verergerd.

 

Ik had op internet al eens gelezen over een Zoutkamer en had toen al het idee dat dit iets voor mij zou zijn. Afgelopen augustus 2016, na een bezoek aan Albert Heijn zie ik tot mijn stomme verbazing dat winkelcentrum de Ellekoot een Zoutkamer krijgt, voor mij bijna om de hoek.

1 september 2016 om 10.00 uur was de opening en ik was er om 10 over 10, wilde hier echt alles van weten en had om 18.00 uur mijn  1ste gratis sessie.

Ik voelde bij deze 1ste sessie dat ik de lucht dieper mijn  longen in kreeg en ben vanaf her allereerste moment enthousiast geweest over de behandeling.

 

Vanaf 1 september ben ik 3 x per week in de Zoutkamer te vinden. De 1ste maanden  was het voornamelijk de extra lucht die ik kreeg, daarna merkte ik ook dat ik beter ging slapen. Van minimaal 3 x per nacht wakker worden is dit nu nog maar 1 keer.

Tijdens de wintermaanden, toch al een lastige tijd, wanneer je luchtwegproblemen  hebt, lijkt het effect van extra lucht wat weggezakken, maar heb nog geen griep en ernstige  verkoudheid gehad en schrijf dit resultaat toe aan het regelmatige gebruik van de Zoutkamer.

Ik kijk uit naar het voorjaar en heb goede hoop dat ik dit jaar met vakanties beter klim en zal kunnen traplopen.

 

Ook van andere mensen hoor ik  dat ze beter slapen, hun neus schoner is en ze het slijm makkelijker kunnen ophoesten.  Bij de huidproblemen hoor ik ook dat mensen er makkelijker van worden.  Ook het `verplichte´ uurtje rust is zo ontspannend en daarmee een aanrader voor iedereen.

 

Uiteraard zijn aan deze behandeling kosten verbonden, die voor heel veel mensen toch uiteindelijk een brug te ver zijn. Ikzelf ben begonnen  met een 20-rittenkaart van € 350,00 en heb momenteel een halfjaarabonnement van € 100,00 per maand.

Deze kosten  zijn voor mij nu geen probleem, maar veel mensen die de Zoutkamer bezoeken moeten er andere dingen voor laten en juist voor deze groep mensen die echt in hun gezondheid willen investeren is het zo belangrijk dat zij kunnen rekenen op hun zorgverzekeraar.

Marian en haar medewerkers Hetty en Wilma doen wat ze kunnen, er zijn zelfs mensen die er ernstig aan toe zijn, die gratis gebruik mogen maken van de Zoutkamer.

Zelfs met de Kerst gingen ze open voor een mevrouw die tegen longontsteking aan zat en hebben haar uit het ziekenhuis kunnen houden en wat een voordeel is dat voor de zorgverzekeraar.

 

Ook de hartelijkheid, de passie en liefde voor mensen wil ik noemen , je verhaal kwijt kunnen is ook van onschatbare waarde.

Ik hoop dat u na uw bezoek net zo overtuigd bent als wij bezoekers dat zijn.

 

Vriendelijke groet, Annie van de Pol