Long-COVID patiënt Liesbeth: ‘Als ademhalen energie kost!’

Image-Default

“Ik ben in een paar weken tijd van een gezonde, fitte, sportieve tante naar een wrak gegaan en dankzij de Zoutkamer Veenendaal kwam er een kentering en zette mijn herstel heel snel in. Daarom wil ik zeggen: Heeft u of kent u iemand met soortgelijke klachten: Laat het ze lezen!” •

Het is net of je hele heldere berglucht inademt.

Ik ben Liesbeth, 54 jaar jong en veel in beweging. Tijdens mijn werk breng én houd ik vooral de senioren in beweging. Iedereen boven de 55 jaar is van harte welkom in één van mijn groepen. Dit doe ik in sporthallen, dienstencentra en het zwembad. Een heerlijke baan met veel goed gehumeurde senioren om mij heen! Totdat… 24 april ook ik ziek ben geworden door corona. Ik heb het altijd heel serieus genomen, maar als er een huisgenoot mee thuiskomt is er geen houden meer aan. Hoewel de meeste symptomen verdwenen, bleef de intense vermoeidheid en kortademigheid.

Annie van de Zoutkamer én fanatiek deelneemster in mijn watergymgroep tipte mij: ‘Liesbeth, heb jij wel eens aan de Zoutkamer gedacht?’ – ‘Uhh nee, maar nu je het zegt?!’. De volgende dag gebeld voor een afspraak… Er ging een wereld voor mij open! •

In een paar dagen tijd kon ik weer ademhalen zonder dat het me energie kostte. Ik kreeg weer zuurstof! Ik was veel minder snel moe, kreeg weer moed en zag het weer zitten! Het is echt ongelooflijk wat er met je gebeurt als je na corona zoveel last blijft houden en neem van mij aan, dan zie je het soms niet meer zitten.

• Ik hoop dat veel mensen dit lezen die ook met de nasleep van corona zitten, ik denk dat je de tijd enorm kan verkorten door deze Halotherapie. Niet alleen verkorten maar verlichten, je merkt pas hoeveel moeite het ademhalen je kost als het weer vanzelf gaat! Ik had echt niet in de gaten dat ik aan alleen ademhalen een dagtaak had, daarom ook geen energie om verder iets te ondernemen. Ademen is een levensbehoefte.

Momenteel ga ik iedere dag, werken zit er toch niet in. Ik wil weer zorgen dat “mijn” senioren in beweging blijven, ik wil ze weer zien lachen en plezier zien hebben. Ik wil gewoon mijn eigen fijne leventje weer terug.

En de dames van de Zoutkamer dragen daar zeker hun steentje aan bij, ze zijn allemaal even lief en hartelijk. Ik voel me zo enorm welkom keer op keer. Geweldig.

Sportieve groet,

Liesbeth