Ontslagen bij de Longarts

Image-Default

Op 22 maart jl. hebben wij  twee van onze cliënten in het zonnetje gezet, omdat zij ontslagen zijn bij de longarts. Beide dames liepen bij verschillende longartsen in Ziekenhuis De Gelderse Vallei Ede. De ene bezoekt Zoutkamer Veenendaal sinds de opening in september 2016. Zij heeft longproblemen, is astmatisch en kampt in het najaar/winter altijd met de nodige bronchitis en andere luchtweginfecties. Sinds september heeft zij GÉÉN bronchitis of andere luchtweginfecties  gehad. Haar longfunctie is verbeterd. GÉÉN Prednison kuurtjes of penicillinekuurtjes gehad. Vorig jaar, met haar baan als onderwijzeres, heeft zij vele dagen (6 weken) ziekteverzuim gehad. In deze afgelopen periode heeft zij alle dagen kunnen werken.

De tweede dame is sinds november jl. cliënt bij ons. Ook zij kampte in het najaar/winter met dezelfde luchtwegproblemen zoals bronchitis en luchtwegontstekingen. Ook aan haar zijn de Prednison kuurtjes en penicillinekuurtjes voorbij gegaan. Haar longfunctie was dusdanig verbeterd dat de longarts tegen haar zei: “Ik moet eerst even kijken of u het echt bent”.  Ook zij hoeft niet verder onder behandeling bij de longarts.

Beide dames geven aan wat een verlichting dit voor hun zelf geeft, maar ook veel minder belasting voor partners en kinderen.

Dit schreef Marian van Manen van Zoutkamer Veenendaal