Opkrabbelen na Corona besmetting

Image-Default

Op 24 juli 2022 kwam ik erachter dat in COVID had, ik ben erg ziek geweest en heb 10 dagen in isolatie gezeten, omdat de klachten niet over gingen. Heel benauwd, veel hoesten, keelpijn, hoofdpijn, zeer vermoeid en mijn hoofd was een warboel. Ik kon mij niet concentreren en elke prikkel was te veel.

Het maakte mij angstig, de onzekerheid van gaat dit proces verbeteren of kan het helemaal herstellen? (Ik heb naar verschillende mensen uitgesproken dat ik bang was dat ik  dementie zou krijgen). Niet kunnen nadenken, niets in je op kunnen nemen, alles kwijt zijn en zelfs niet op woorden kunnen komen.

Vier weken later kreeg ik van vrienden een kadobon van Zoutkamer Veenendaal voor een abonnement van 5 weken. Ik was verrast en dacht, waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht.

Ik ben daar heel goed opgevangen en de dames hebben mij gerustgesteld, dat ik niet de enige ben met deze vervelende restklachten na (Long) COVID.

Vol goede moed ging ik 6x per week naar Zoutkamer Veenendaal (ik woon er vlak bij). Al snel merkte ik dat het vastzittende slijm los begon te komen en dat het hoesten ook al snel verminderde. Ik bezoek nu 8 weken de Zoutkamer en lichamelijk begin ik sterker te worden. Voor mijn concentratievermogen, word ik begeleid door een ergotherapeut van Revalidatiecentrum Klimmendaal. Er is mij al gezegd dat geduld het sleutelwoord is en dat dit nog wel even kan gaan duren.

Ik ben blij dat vrienden mij bij Zoutkamer Veenendaal gebracht hebben, het is een heerlijke relaxte therapie die zeker resultaat oplevert.

Dames van de Zoutkamer, bedankt voor jullie begeleiding.

 

Groet Ria