Hoe behandel je Astma?

Astma (van het Griekse ἅσθμα, ásthma, “hijgen”) is een chronische ontstekingsziekte van de luchtwegen. Kenmerken zijn terugkerende symptomen zoals belemmering van de luchtstroom en bronchospasme. Chronisch betekent dat het blijvend is.

Symptomen van astma lijken op die van COPD en bijvoorbeeld Chronische Bronchitis. Daarom hebben zij onder meer last van benauwdheid, kortademigheid, hoesten en piepende ademhaling. Daardoor kan een astma-aanval optreden bij prikkelende stoffen of stoffen waarvoor de patiënt allergisch is, bij een verkoudheid of na een zware inspanning. De ernst van de klachten kan per patiënt verschillen, variërend van lichte tot levensbedreigende gevallen.

Waarom heb je last van astma?

Normale luchtweg              Verkrampte astma luchtweg

Wat gebeurt er tijdens een Astma-aanval?

Tijdens een astma-aanval verkrampt de laag met glad spierweefsel. Daardoor worden de luchtwegen nauwer. De middelste laag zwelt op door ontsteking waardoor de productie van slijm toeneemt. Waardoor in sommige delen van de luchtwegen dikke klontjes die de luchtweg helemaal of gedeeltelijk afsluiten. Deze klontjes noem je ‘slijmproppen’.

Patiënten hoesten en ‘piepen’ bijna voortdurend. Ze krijgen ernstige aanvallen na een virusinfectie. Bij lichamelijke inspanning, blootstelling aan allergenen of irriterende stoffen zoals sigarettenrook neemt benauwdheid toe. Sommige patiënten krijgen last als ze huilen of voluit lachen. Er zijn astmapatiënten die helder en soms taai slijm ophoesten. Astma-aanvallen treden meestal vroeg in de ochtend op, wanneer de astmamedicatie bijna is uitgewerkt en het lichaam het minst in staat is bronchoconstrictie te voorkomen.

Astma-aanvallen variëren in frequentie en ernst.

Verkramping van de luchtwegen door astma

Normale                Luchtweg                  Luchtweg tijdens
luchtweg               astmapatiënt            astma aanval

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat patiënten dieper kunnen in- en uitademen.
Een betere ademhaling geeft betere longfunctie, minder kortademig en betere nachtrust.

Kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Aan te raden sessies

10 – 30 sessies

Gedurende 2 tot 3 maanden, raden we 2-3x per week aan.
Halotherapie behandeling gaat verschijnselen tegen zoals:

  • ontsteking
  • bacteriële infectie
  • overdadig slijmvorming
  • spastische verschijnselen (spastische verschijnselen van de bronchiën)
  • grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen

Reservering maken

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden